μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

Αφράτοι μελιτζανοκεφτέδες

Υλικά:

Για το τηγάνισμα :

Για την σώς γιαουρτιού :

Αφράτοι μελιτζανοκεφτέδες για ένα καλοκαιρινό ορεκτικό, μιας και οι μελιτζάνες βρίσκονται στην εποχή τους. Συνοδεύστε τους με την αγαπημένη μας συνταγή για σώς γιαουρτιού.

Κάθε Καλοκαίρι φαγητά που περιλαμβάνουν μελιτζάνες γίνονται τα αγαπημένα μας. Μελιτζανοσαλάτες, τηγανιτές μελιτζάνες, τουρλού, ιμάμ μπαϊλντί ή και κοκκινιστές μελιτζάνες στην κατσαρόλα, υπάρχουν τουλάχιστον μία φορά στο τραπέζι μας.

Δείτε ακόμα Μελιτζάνες ψητές σκορδάτες

Είπαμε όμως να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και θα δούμε μία υπέροχη συνταγή για αφράτους μελιτζανοκεφτέδες. Τους δοκιμάσαμε για πρώτη φορά και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μέσα σε μία μέρα είχαν εξαφανιστεί. Μπορείτε να τους φτιάξετε τόσο για ορεκτικό όσο και για κυρίως και να τους συνοδεύσετε με πατάτες τηγανιτές.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους αφράτους μελιτζανοκεφτέδες:

μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

Recipe ingredients

1 kilo of eggplants 150-200g of feta cheese 100g Parmesan or some melting cheese 3 eggs 1 large dry onion 3-4 cloves of garlic Half a bunch of parsley 1 tsp smoked paprika Salt one teaspoon Pepper as much as you like 50g of flour 50-60g of breadcrumbs 30g of olive oil Seed oil for frying

For the sauce

200g of strained yogurt 2 tbsp ketchup 2 tbsp of mayonnaise

Mix everything together

Εκτέλεση για τους αφράτους μελιτζανοκεφτέδες

Αρχικά κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες και τις ξεφλουδίζουμε, όχι όμως τελείως. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το αλάτι και μισό ποτήρι καυτό νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

Μόλις βράσουν, αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη τις μελιτζάνες να κρυώσουν λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι και τις πιέζουμε ελαφρώς για να φύγουν τα υγρά τους.

μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για 1 λεπτό με τον αυγοδάρτη. Στα χτυπημένα αυγά προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το τριμμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Δείτε ακόμα Σκορδάτες μελιτζάνες στο βάζο

Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα βάζουμε την θρυμματισμένη φέτα και την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στο τέλος, βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε και πάλι.

Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα και ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί.

μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

Σε ένα τηγάνι βάζουμε σπορέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει το σπορέλαιο πλάθουμε τους μελιτζανοκεφτέδες σε μπαλάκια και τους βάζουμε στο τηγάνι. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσουν καλά και απολαμβάνουμε με την σώς γιαουρτιού.

Εκτέλεση για την σώς γιαουρτιού στους αφράτους μελιτζανοκεφτέδες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, την κέτσαπ και την μαγιονέζα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Βάζουμε την σώς στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά, για να είναι δροσερή.

μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

Tips για τους αφράτους μελιτζανοκεφτέδες

Αντί για παρμεζάνα μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο τυρί που λιώνει.

μελιτζανοκεφτέδες-συνταγή-

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους μελιτζανοκεφτέδες αναλυτικά:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr