Η πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα με γραβιέρα πιπεριές και αλλαντικά

Αλμυρή Τάρτα με Γραβιέρα, ανθότυρο και αλλαντικά

Συνταγή για νόστιμη αλμυρή τάρτα με κρέμα γάλακτος, ανθότυρο, γραβιέρα, αλλαντικά και σπιτική ζύμη- Ένα νόστιμό και εύκολο ορεκτικό

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Αυτή η αλμυρή τάρτα συνδυάζει την τραγανή ζύμη με την αφράτη, σχεδόν σα σουφλέ, γέμιση. Γραβιέρα, ανθότυρο, αλλαντικά, κρέμα γάλακτος, πιπεριές και φυσικά σπιτική ζύμη συνθέτουν ένα νόστιμό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις περιστάσεις! Δείτε παρακάτω τη συνταγή βήμα βήμα μαζί με τις παραλλαγές που σου προτείνει το daddy-cool.gr

Αλμυρή τάρτα με τόσο αφράτη γέμιση που μοιάζει λίγο και με σουφλέ. Το ανάλατο ανθότυρο με την όσο πρέπει αλμυρή γραβιέρα, δημιουργεί το τέλειο γευστικό αποτέλεσμα, παρέα με την κρέμα γάλακτος, τις πιπεριές και τα αλλαντικά. Τραγανή ζύμη με αφράτη και κρεμώδη γέμιση. Τί άλλο θέλετε;

Εκτέλεση

Η πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα με γραβιέρα πιπεριές και αλλαντικά

Εκτέλεση για τη ζύμη

Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το βούτυρο, το γιαούρτι, το αλάτι και τα αυγά. Ζυμώνουμε και μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Εκτέλεση για τη τάρτα

Αρχικά σοτάρουμε το μπέικον και προσθέτουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε για λίγο ακόμη και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο κομμάτια και την ανοίγουμε σε δύο φόρμες των 26 εκατοστών. Μοιράζουμε τη γέμιση με τα μανιτάρια στις δύο ζύμες. Χτυπάμε την τριμμένη γραβιέρα και το τριμμένο ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος.

Αλμυρή τάρτα σαν σουφλέ του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Προσθέτουμε στη γέμιση τα χτυπημένα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι, τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Περιχύνουμε την τάρτα με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 35-40 λεπτά. 

Tips

Βγαίνουν 2 τάρτες των 26 εκατοστών.

Η πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα με γραβιέρα πιπεριές και αλλαντικά

Διατροφικές Πληροφορίες Ανά κομμάτι

Θερμίδες: ~370 kcal

Πρωτεΐνες: 14–16 g

Υδατάνθρακες: 20–25 g

Λίπη: 25–28 g

Κορεσμένα λιπαρά: 13–15 g

Αλάτι: ~1,2 g

Χοληστερόλη: ~90 mg

Η τάρτα αυτή είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και ασβέστιο λόγω των τυριών, αλλά και σχετικά υψηλή σε λιπαρά.

Προτεινόμενες Παραλλαγές

1. Χορτοφαγική έκδοση:

Αφαίρεσε το μπέικον και πρόσθεσε περισσότερα μανιτάρια, κολοκυθάκι ή καπνιστή μελιτζάνα. Προσθέσε  καπνιστή πάπρικα.

2. Με καπνιστό σολομό:

Αντικατάστησε τα αλλαντικά με καπνιστό σολομό και πρόσθεσε λίγη άνηθο, σχοινόπρασο και ξύσμα λεμονιού για πιο δροσερό αποτέλεσμα.

3. Με άλλα τυριά:

Αν δεν έχεις γραβιέρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κεφαλογραβιέρα, γκούντα ή μετσοβόνε για πιο έντονη γεύση. Μπορείς επίσης να βάλεις λίγη μοτσαρέλα.

4. Πιο ελαφριά εκδοχή:

Χρησιμοποίησε light κρέμα γάλακτος, ανθότυρο με χαμηλά λιπαρά και αντί για βούτυρο, λίγο ελαιόλαδο στη ζύμη.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr