Συνταγή για αλμυρή τάρτα χωρίς ταρτιέρα με αφράτη γέμιση από γκούντα, ζαμπόν, μπέικον και κρέμα γάλακτος, για ένα λαχταριστό βραδινό.
Υλικά:
- μαργαρίνη 125 γραμμάρια
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- αλατι 1 πρέζα
Για τη γέμιση:
- αυγα 1 μεγάλο
- γκούντα 200 γραμμάρια τριμμένο
- μπεικον 8-9 φέτες ψιλοκομμένο
- ζαμπόν 4-5 φέτες ψιλοκομμένο
- κρεμα γαλακτος 200 ml
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
Για το πασπάλισμα:
Συνταγή για αλμυρή τάρτα με μπέικον, ζαμπόν, κρέμα γάλακτος, τυριά που λιώνουν και μερικά ακόμη απλά υλικά. Με σπιτική πανεύκολη ζύμη που δεν χρειάζεται ταρτιέρα για να την φτιάξουμε. Είναι ένα λαχταριστό ορεκτικό και μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε στα υλικά της γέμισης.
Μία αλμυρή τάρτα δεν μπορεί να αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Πόσο μάλλον όταν έχει τον συνδυασμό που δεν χάνει στη γέμιση. Γκούντα, αλλαντικά και κρέμα γάλακτος! Τί άλλο να ζητήσει κανείς ; Δοκιμάστε την.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την λαχταριστή αλμυρή τάρτα με αλλαντικά:

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε την λιωμένη αλλά όχι ζεστή μαργαρίνη, το αυγό, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Πλάθουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μία αφράτη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε λαδόκολλα και την βάζουμε σε ένα ταψί χωρίς να την ψήσουμε, μόνη της. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αυγό, το τριμμένο γκούντα, το ψιλοκομμένο μπέικον και το ψιλοκομμένο ζαμπόν. Επίσης προσθέτουμε την κρέμα γάλατος, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αλμυρή τάρτα με κολοκυθάκια και γραβιέρα με σπιτική ζύμη
Αδειάζουμε τη γέμιση πάνω από τη ζύμη. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον γκούντα και πιπεριά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Penelope Panagiotopoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr