Συνταγή για αλμυρό τσουρέκι με τυρί και ελιές. Αλμυρό αφράτο τσουρέκι με τυρί γκούντα και ελιές.
- Γάλα φρέσκο 170 ml
- μαγιά 12 γραμμάρια φρέσκια
- ζαχαρη 30 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- σπορέλαιο 50 γραμμάρια
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 380 γραμμάρια
Υλικά
Τα παιδιά σας βαρέθηκαν να παίρνουν μόνο τοστ για το σχολείο; Θέλετε να φτιάξετε μία συνταγή που να σας βάλει στο κλίμα του Πάσχα που βρίσκεται μία ανάσα μακριά αλλά δεν θέλετε κάτι γλυκό; Τότε αυτά τα αλμυρά τσουρέκια θα σας ξετρελάνουν.
Αλμυρο αφράτο τσουρέκι με τυρί και ελιές ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί μας αρέσει και ελιές πράσινες και μαύρες. Μπορούμε να βάλουμε και τυρί φέτα. Είναι αφράτο σαν τα κλασικο τσουρέκι αλλά με αλμυρή γεύση για το σχολείο ή οποιαδήποτε άλλη περίσταση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αλμυρό τσουρέκι με τυρί και ελιές:
Εκτέλεση για την γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί γκούντα τριμμένο, το ασπράδι, το βούτυρο το οποίο το θέλουμε μαλακό και σε θερμοκρασία δωματίου και τις πράσινες και μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι τους.
Εκτέλεση για το αλμυρό τσουρέκι
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με ακριβώς αυτήν την σειρά το φρέσκο γάλα, την φρέσκια μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι, το σπορέλαιο, το αυγό και το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία λεία ζύμη για περίπου 10 λεπτά που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι.
Βάζουμε την ζύμη μας σε ζεστό μέρος για να διπλασιαστεί. Αφού διπλασιαστεί η ζύμη την μοιράζουμε σε δύο κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό. Απλώνουμε την μισή γέμιση στο ένα φύλλο και την άλλη μισή στο άλλο.
Ρολάρουμε τα τσουρέκια μας όπως θα δούμε στην παρακάτω φωτογραφία και τα κόβουμε στην μέση αφήνοντας από την άκρη περίπου 2 εκατοστά. Τα πλέκουμε πλεξούδα. Προσπαθούμε όσο τα πλέκουμε να έχουμε την κομμένη πλευρά προς τα έξω.
Δείτε ακόμα Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη
Τα αφήνουμε και πάλι στην άκρη να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος. Τα αλείφουμε με κρόκο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 25 λεπτά.
Tips για τα αλμυρά τσουρέκια
Αντί για φρέσκια μαγιά μπορούμε να βάλουμε 4 γραμμάρια ξερή μαγιά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Απίστευτο περιστατικό σε Βρεφονηπιακό σταθμό στην Αττική : Εδωσαν Λάθος παιδί σε παππού και αυτός το πήρε και έφυγε
- Λευκές κατσαρίδες: Κάνουν φωλιές στο σπίτι – Οι κίνδυνοι και πως να απαλλαγείτε
- 35χρονη έγκυος έχασε την ζωή της μόλις πήρε εξιτήριο – Το βρέφος της νοσηλεύεται στη ΜΕΘ
- Η Γη της Ελιάς : Ανεβαίνουν τα σκαλιά της εκκλησίας μετά τον χωρισμό τους
- Οι πιο glamorous ιδέες για μαύρα Χριστουγεννιάτικα νύχια με γκλίτερ και στρας