Υλικά:

Για την ζύμη:

Για το άλειμμα:

Για το πασπάλισμα:

Συνταγή για Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη. Αφράτα με ίνες ατομικά τσουρεκάκια αφρός από το Παναγιώτη Παπαδάκη που τα παιδιά θα τα λατρέψουν.

Φέτος λοιπόν θα φτιάξετε τα πιο αφράτα, μυρωδάτα, με ίνες φουρνιστά τσουρεκάκια αφρός  .

Μπορείτε να τα κάνετε και μεγάλα για  Πασχαλινά τσουρέκια με κακουλέ, μαστίχα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Αφράτα και με ίνες που έχουν σίγουρη επιτυχία. Ακόμη κι αν δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε στο παρελθόν ποτέ ξανά τσουρέκια, αυτά τα Πασχαλινά τσουρέκια θα έχουν σίγουρη επιτυχία.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη :

Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη

Φτιάξτε μοναδικά Τσουρεκάκια πολύ αφράτα με Ίνες & Εντυπωσιάστε τους πάντες!! Όλοι θα νομίζουν ότι είναι αγοραστά!! Χρησιμοποιήστε αλεύρι με 14% πρωτεΐνη Και κάντε τα διπλώματα όπως στο βίντεο!!

INGREDIENTS

220 g water 50 g fresh yeast 1 tbsp sugar ——————————— 1 kg hard flour 100 g melted butter 150 g milk(cold) 2 medium eggs 300 g sugar 100 g orange juice Zest from 1 orange 1 tsp mahlab 1/2 tsp cardamom 2 g mastic 2 vanilla 50 g vegetable oil ——————————— 1 medium egg 1 tbsp milk Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη Sesame ———————————- 20 pieces

Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη

GERMAN

ZUTATEN

220 g Wasser 50 g frische Hefe 1 EL Zucker ——————————— 1 kg Hartmehl 100 g geschmolzene Butter 150 g Milch (kalt) 2 mittelgroße Eier 300 g Zucker 100 g Orangensaft Zeste von 1 Orange 1 TL Mahlab 1/2 TL Kardamom 2 g Mastix 2 Vanille 50 g Pflanzenöl ——————————— 1 mittelgroßes Ei 1 EL Milch ———————————– Sesam ———————————- 20 Stück

Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη

Εκτέλεση για τα Πασχαλινά τσουρέκια του 2022

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό ,την μαγιά ,την ζάχαρη ανακατεύουμε για 1 λεπτό και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά , το γάλα , τον χυμό πορτοκάλι (κρύα), την ζάχαρη , το λιωμένο βούτυρο , το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.

Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το μαχλέπι , τις βανιλίνες , το κάρδαμο ,την μαστίχα , την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το προζύμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για το τσουρέκι και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζύμη.

Τα- Πασχαλινά -τσουρέκια- του- 2022-

Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Παίρνουμε την ζύμη και κάνουμε διπλώματα πάνω στον πάγκο με λίγο αλεύρι.

Δείτε ακόμα Τα τσουρέκια της Σαρακοστής

Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια των 100 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν. Παίρνουμε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε σε φυτίλι και το κάνουμε κόμπο ενώνοντας τις 2 άκρες. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφού τα φτιάξουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.

Τα- Πασχαλινά -τσουρέκια- του- 2022-

Χτυπάμε ένα αυγό μαζί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα και τα αλείφουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 190 c . Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρεκάκια αφρός που έχετε δοκιμάσει. Είναι πεντανόστιμα που τα παιδιά σας θα σας τα ζητάνε συνεχώς!! Καλή σας επιτυχία!!

Τα- Πασχαλινά -τσουρέκια- του- 2022-

Δείτε το βίντεο εδώ για τα Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr