Συνταγή για Ατομικά φουσκωτά τσουρεκάκια για κολατσιό στο σχολείο τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο από την Τζένη Τσανακτσίδου! Είναι σκέτος αφρός και λιώνουν στο στόμα.
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι του νερού ζεστό
- νερό 1 ποτήρι του νερού ζεστό
- ζαχαρη 1 ποτήρι του νερού
- σπορέλαιο Μισό ποτήρι του νερού
- βούτυρο γάλακτος Μισό ποτήρι του νερού λιωμένο αγελαδινό
- βανίλια 4
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- Κακουλέ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαστιχα Μισό κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- αλατι 1 πρέζα
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλό (και ίσως λίγο παραπάνω)
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα σχολεία ξεκινούν και πάλι σε λίγες μέρες ύστερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων και τα παιδιά μας θέλουμε για άλλη μία φορά να έχουν πάντα να τρώνε κάτι νόστιμο για το σχολείο τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Η Τζένη Τσανακτσίδου αποφάσισε να μας βοηθήσει σε αυτό.
Δείτε ακόμα Back to school 2022: Κριτσίνια τυριού με 2 υλικά
Μας δείχνει την αγαπημένη της συνταγή για αφράτα και φουσκωτά τσουρέκια, γεμάτα αρώματα. Εμείς τα φτιάχνουμε συχνά διότι είναι εύκολα και οικονομικά και τα παιδιά ποτέ δεν έχουν…ξινίσει την μούρη τους όταν τους λέμε “αυτό θα πάρεις”. Ίσα ίσα χαμογελούν πλατιά! Οπότε, δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Ατομικά φουσκωτά τσουρεκάκια για κολατσιό στο σχολείο
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για τα Ατομικά φουσκωτά τσουρεκάκια για κολατσιό στο σχολείο
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το νερό, το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, την μαστίχα, το κακουλέ, το μαχλέπι και τις βανίλιες, το αυγό και το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας 3 ποτήρια του νερού αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για τσουρέκια και ζυμώνουμε το μείγμα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.
Μετά, μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο και την κόβουμε σε κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα πλάθουμε σε μπαλίτσες. Σκεπάζουμε τις μπαλίτσες για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος και στην συνέχεια κάνουμε τις μπαλίτσες κορδόνια και πλάθουμε σε πλεξούδες.
Δείτε ακόμα Back to school 2022: Στριφτάρια πίτσας
Τοποθετούμε τις πλεξούδες στο ταψί, τις σκεπάζουμε για 20 λεπτά και έπειτα τις αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 20 λεπτά ίσως και λίγο παραπάνω ανάλογα τον φούρνο.
Tips για τα Ατομικά φουσκωτά τσουρεκάκια για κολατσιό στο σχολείο
Το μυστικό για τα σωστά τσουρέκια είναι ζεστή ζύμη και όσο πιο πολύ την αφήνουμε να φουσκώσει τόσο πιο αφράτα θα βγουν τα τσουρέκια. Βγαίνουν περίπου 10. Μπορούμε αντί για αγελαδινό βούτυρο να βάλουμε και βιτάμ. Το ποτήρι είναι 200 ml. Μπορεί να χρειαστούμε 2 ταψιά.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο άντρας και η κοπέλα που βλέπει στον ύπνο της η Σοφία είναι ο πατέρας της και η αδερφή του Πατήρ Νικόλαου
- Νίκος Γαλανός : Το Πρόβλημα υγείας και ο πραγματικός λόγος που αποχώρησε από την Γη της Ελιάς
- 20 ιδιαίτερες συνταγές για αφράτο σπιτικό ψωμί στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
- Χριστούγεννα 2024 : 3+1 μαγικά Χριστουγεννιάτικα Χωριά στην Ελλάδα παράδεισος για τα παιδιά
- Κόκκινα νύχια : Ιδέες με το πιο festive χρώμα όλων των εποχών σε όλες τις αποχρώσεις