Μπακλαβαδάκια της Γκόλφως με φιστίκι Αιγίνης & βούτυρο (βίντεο)

Ατομικά μπακλαβαδάκια της Γκόλφως Νικολού με φιστίκια Αιγίνης. Υπέροχα σιροπιαστά μπακλαβαδάκια με φιστίκι Αιγίνης και βούτυρο για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει! Με βούτυρο γάλακτος, φιστίκι Αιγίνης, κανέλα, γαρίφαλο, βανίλια και υπέροχο φύλλο Βηρυτού.

Είναι σιροπιαστά μπακλαβαδάκια πολύ εύκολα και νόστιμα που σίγουρα θα αγαπηθούν πολύ από όλη την οικογένεια! Υπέροχο γλυκό για τους καλεσμένους ή την οικογένειά σας! Είναι απλά μία υπέροχη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε από την αγαπημένη μας Γκόλφω. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση

Στο μούλτι τρίβουμε πολύ καλά το φιστίκι Αιγίνης. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το φιστίκι Αιγίνης, την κανέλα, το γαρίφαλο, την βανίλια ή την βανιλέτα και ανακατεύω καλά για να αναμειχθεί το μείγμα μας. Παίρνουμε ένα ταψί 30 εκ. και αλείφουμε τον πάτο του ταψιού με λιωμένο βούτυρο.

Δείτε ακόμα Μπακλαβαδάκια σιροπιαστά και σοκολατένια…

Κόβουμε τα φύλλα στο ίδιο μέγεθος που έχει το ταψί μας. Βάζουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και τσακίζουμε τις άκρες του από την πάνω και την κάτω πλευρά του ταψιού οριζοντίως. Το κάθε φύλλο που στρώνουμε το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε τρία φύλλα και ακολουθούμε την διαδικασία που ακολουθήσαμε στο πρώτο φύλλο.

Αφού στρώσουμε τα πρώτα φύλλα, με την χούφτα μας βάζουμε φιστίκι Αιγίνης πάνω στο φύλλο και κλείνουμε την πρώτη στρώση με φιστίκι Αιγίνης με ακόμη ένα φύλλο. Μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα μας, ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Δηλαδή, στρώνουμε τρία φύλλα τα οποία τα έχουμε βουτυρώσει το καθένα ξεχωριστά και βάζουμε ανά τρία φύλλα φιστίκι Αιγίνης με την χούφτα μας. Το φιστίκι Αιγίνης πρέπει να είναι διάσπαρτο πάνω στα φύλλα μας. Τα 4 τελευταία φύλλα τα αφήνουμε για να κλείσουμε την πίτα μας.

Αφού τελειώσουμε το στήσιμο της πίτας, με ένα μαχαίρι, χαρακώνουμε την πίτα μας σε κομμάτια. Παράλληλα έχουμε ζεστάνει το υπόλοιπο βούτυρο, για να το ρίξουμε επάνω στο ταψί. Δεν το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει. Αφού ρίξουμε το βούτυρο, κουνάμε λίγο το ταψί για να πάει παντού το βούτυρο.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Για αρχή πρέπει να θυμόμαστε ότι το σιρόπι πρέπει να είναι έτοιμο, προτού ξεκινήσουμε την εκτέλεση του γλυκού μας. Σε μία κατσαρόλα λοιπόν βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την γλυκόζη, το μέλι, την βανίλια την κανέλα, την φλούδα πορτοκαλιού και την φλούδα λεμονιού να βράσουν για περίπου 8 λεπτά. Το σιρόπι μας δεν θέλουμε να είναι πολύ νερουλό.

Ψήνουμε τα μπακλαβαδάκια μας για μία ώρα στην εστία πάνω – κάτω, στους 150 με 160 βαθμούς Κελσίου. Αν χρειαστεί προς το τέλος, δυναμώνουμε τον φούρνο για να πάρουν χρώμα τα μπακλαβαδάκια μας. Τον φούρνο μας τον δυναμώνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Σιροπιάζουμε όταν τα μπακλαβαδάκια μας είναι καυτά και το σιρόπι κρύο. Γαρνίρουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης ή με όποιον άλλο ξηρό καρπό σας αρέσει.

Δείτε την εκτέλεση του γλυκού στο παρακάτω βίντεο:

Ατομικά μπακλαβαδάκια της Γκόλφως Νικολού με φιστίκια Αιγίνης.

Tips

Αν θέλουμε να κάνουμε μπακλαβά και όχι μπακλαβαδάκια απλά θα διπλασιάσουμε τα υλικά αυτής της συνταγής.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr  

Close