συνταγή-για-ατομικά πεϊνιρλί-

Σήμερα ζυμώνουμε και φτιάχνουμε ατομικά πεϊνιρλί για το σχολικό κολατσιό, το ολοήμερο αλλά και το παιδικό πάρτι, να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει.

Ατομικά πεϊνιρλί του ονείρου έχει το πρόγραμμα σήμερα και μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι λαχταρά η ψυχή μας. Εμείς βάλαμε γκούντα, γραβιέρα και αλλαντικά και τα παιδιά απλά δεν τα χόρταιναν. Είναι πανεύκολα, πεντανόστιμα και αφράτα και φυσικά είναι καλύτερα και από των φούρνων.

Δείτε ακόμα Ζύμη πασπαρτού για ψωμάκια, πίτσα, πιροσκί και πεϊνιρλί

Όταν βάζετε προσωπική προσπάθεια οι συνταγές βγαίνουν πιο λαχταριστές και σίγουρα μικροί και μεγάλοι τις απολαμβάνουν περισσότερο. Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα ατομικά πεϊνιρλί και θα τα φτιάχνετε συνέχεια.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά πεϊνιρλί για το σχολικό κολατσιό

συνταγή-για-ατομικά πεϊνιρλί-

Εκτέλεση για τα ατομικά πεϊνιρλί για το σχολικό κολατσιό

Ξεκινάμε την συνταγή ετοιμάζοντας την ζύμη. Παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε μέσα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο. Ζεσταίνουμε το νερό μέχρι να γίνει χλιαρό και μέσα στο χλιαρό νερό ρίχνουμε το ελαιόλαδο και την νωπή μαγιά.

Ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς στο μείγμα με το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σταματάμε να ζυμώνουμε όταν πάρουμε μία σφιχτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.

Δείτε ακόμα Αφράτα πεϊνιρλί για το παιδικό πάρτυ

Ζυμώνουμε λίγο την ζύμη και την αφήνουμε να ξαναφουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένη για άλλα 15 λεπτά. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε μπαλάκια των 80-100 γραμμαρίων.

Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη ή με τα χέρια μας και γεμίζουμε με τριμμένο γκούντα, τριμμένη γραβιέρα, ζαμπόν κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Κλείνουμε και βάζουμε το κλείσιμο από κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Αλείφουμε τα πεϊνιρλί με χτυπημένο αυγό και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να σταθούν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, αέρα μέχρι να ροδίσουν. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι καυτά τα αλείφουμε με λίγο νερό για να γυαλίσουν.

Tips για τα ατομικά πεϊνιρλί για το σχολικό κολατσιό

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια υλικά θέλουμε για την γέμιση. Ελιές, πιπεριές, σπιτικά αλλαντικά για πιο υγιεινά και όποιο τυρί που λιώνει μας αρέσει. Οι δοσολογίες στα υλικά της γέμισης, είναι ενδεικτικές ανάλογα τα γούστα. Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 2 φακελάκια ξερή.

συνταγή-για-ατομικά πεϊνιρλί-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ευαγγελία Τσιλιπάκου

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close