συνταγή-για-πεϊνιρλί-

Αφράτα πεϊνιρλί για το σχολείο τόσο το πρωί όσο και για το ταπεράκι του ολοήμερου. Τα παιδιά θα σας λατρέψουν.

Σε όλα τα παιδιά αρέσει η πίτσα και τα πεϊνιρλί. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας σπιτικά πεϊνιρλί. Είναι μία φανταστική ιδέα τόσο για το πρωί όσο και για το ταπεράκι του ολοήμερου ενώ μπορούμε να τα επιλέξουμε και στο παιδικό πάρτι.

Δείτε ακόμα Πεϊνιρλί με το ψωμί που περίσσεψε

Εμείς τα δοκιμάσαμε σε παιδικό πάρτι, αφού αποφεύγουμε τα κατεψυγμένα. Κοστίζουν περισσότερο και είναι χαμηλότερης ποιότητας. Μικροί και μεγάλοι τα έφαγαν με ευχαρίστηση και όλες οι μαμάδες μας ζητούσαν την συνταγή. Δοκιμάστε τα!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πεϊνιρλί για το σχολείο

συνταγή-για-πεϊνιρλί-

Εκτέλεση για τα πεϊνιρλί για το σχολείο

Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας σε μία λεκάνη το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό και το ηλιέλαιο. Την ζυμώνουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 20-30 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.

Δείτε ακόμα Το πεϊνιρλί της Γκόλφως

Αφού η ζύμη φουσκώσει, την χωρίζουμε σε μπαλάκια, σε μέγεθος 1 χούφτας. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε σχήμα πεϊνιρλί και στρώνουμε από πάνω την σάλτσα ντομάτας, το μπέικον, τα μανιτάρια, το τριμμένο τυρί και τις πιπεριές. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά.

συνταγή-για-πεϊνιρλί-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Φρόσω Κανελλάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close