Ατομικές- φωλίτσες-

Συνταγή για ατομικές φωλίτσες  που είναι αφράτες, πεντανόστιμες και λαχταριστές και μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά ότι έχουν πιο ωραία γεύση από τα αγόραστες

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις ατομικές φωλίτσες πόσο μάλλον όταν είναι φτιαγμένες από τα χεράκια της μανούλας. Ήρθε η στιγμή να περιποιηθείτε τα βλαστάρια σας ή θέλετε απεγνωσμένα έναν μεζέ για την παγωμένη μπύρα σας;

Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτές τις ατομικές φωλίτσες από τους foodacholics. Είναι αφράτες, πεντανόστιμες και λαχταριστές και μπορούμε να σας πούμε με σιγουριά ότι έχουν πιο ωραία γεύση από τα αγέραστες

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Ατομικές φωλίτσες

Ατομικές- φωλίτσες-

Εκτέλεση για την ζύμη

Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό και στο χλιαρό γάλα. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ασπράδι και ανακατεύουμε. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ξεκινάμε να δουλεύουμε την ζύμη μας.

Δείτε ακόμα Ατσμά σε σχήμα πεϊνιρλί

Προσθέτουμε στην συνέχεια και το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μας μέχρι να γίνει ζύμη. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά.

Ατομικές- φωλίτσες-

Εκτέλεση για τις Ατομικές φωλίτσες

Αφού φουσκώσει η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μέρη. Το κάθε μέρος το κάνουμε μπαλάκι και το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε φύλλο. Απλώνουμε περιμετρικά από το φύλλο το κίτρινο τυρί και το σκεπάζουμε το φύλλο.

Στο κέντρο βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, τον βασιλικό, τα αλλαντικά και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. Επίσης από πάνω βάζουμε επιπλέον κίτρινο τυρί. Αλείφουμε τα πεϊνιρλί περιμετρικά με τον κρόκο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Ατομικές φωλίτσες

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για τις Ατομικές φωλίτσες στο παρακάτω βίντεο:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close