Φτιάξτε για το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ταπεράκι του ολοήμερου, αυτές τις ατομικές στριφτές τυρόπιτες με τραγανό σπιτικό φύλλο και φέτα.

Υλικά:

Για τη γέμιση:

Για το άνοιγμα των φύλλων:

Είναι πανεύκολες, γρήγορες και πολύ τραγανές. Φτιάξτε διπλή δόση γιατί τα παιδιά θα ζητούν κάθε μέρα και από μία τυρόπιτα!

Αντί να δίνετε κάθε μέρα λεφτά στο παιδί για να παίρνεις ετοιματζίδικες τυρόπιτες, μπορείτε να τις φτιάξετε με τα χεράκια σας. Με σπιτικό και τραγανό φύλλο και μία υπέροχη γέμιση από φέτα της αρεσκείας μας, αυτές οι ατομικές τυρόπιτες είναι ότι πρέπει για τα παιδιά, στο σχολείο και στο ολοήμερο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση :

ατομικές-στριφτές τυρόπιτες-συνταγή-

Εκτέλεση για τις ατομικές στριφτές τυρόπιτες

Για την ζύμη βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, ελαιόλαδο και ξύδι. Ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά χλιαρό νερό, δουλεύοντας παράλληλα τη ζύμη και σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος. Θρυμματίζουμε σε ένα δεύτερο μπολ την φέτα και την ανακατεύουμε με λίγο πιπέρι. Λιώνουμε τη φυτίνη και την ανακατεύουμε με το σπορέλαιο.

Παίρνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε 8 μπαλίτσες. Ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα όσο ένα πιατάκι του γλυκού με τη βοήθεια του νισεστέ και αλείφουμε με το μείγμα με το βούτυρο. Από πάνω βάζουμε ακόμη ένα φύλλο, δηλαδή μας βγήκαν 4.

Ατομικές κολοκυθοτυρόπιτες

Τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να ξεκουραστούν και στη συνέχεια ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο, το κόβουμε στη μέση και από το ένα βγάλαμε 2 στριφτές τυρόπιτες. Ρίχνουμε τυρί και τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.

Μόλις τελειώνουμε όλα τα φύλλα, ρίχνουμε λίγο από το μείγμα του σπορέλαιου πάνω από τα στριφτάρια. Ραντίζουμε με λίγο νερό χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά μας. Τα ψήνουμε σε ένα ταψί στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουμε ωραίο χρώμα.

ατομικές-στριφτές τυρόπιτες-συνταγή-

Εύκολα τυροπιτάκια για κατάψυξη

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr