Συνταγη για μπισκοτενια σπιρτα!

Τα σπίρτα απαγορεύονται δια ροπάλου, να τα παίζουν τα παιδιά ή να τα ανάβουν. Για να τα φάνε βέβαια δεν το συζητάμε κάν.
Αλλά αυτά τα σπίρτα είναι τέλεια ιδέα, για πάρτυ, γενέθλια, δώρο σε σχολείο, και το καλύτερο απο όλα ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder
2.Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.
3.Προσθέτουμε το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτουμε το αλάτι και το άρωμα.
4.Ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω.
5.Βάζουμε στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
6.Ανοίγουμε σε φύλλο περίπου ένα εκατοστό πάχος.
7.Κόβουμε με μαχαιράκι σε μακρόστενα μπισκότα όπως στην φωτογραφία για να μοιάζουν όπως ένα σπίρτο.
8 Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
9.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 20′ περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος καθώς και αν θα ψήσουμε στον αέρα.
(Με αυτή τη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε και μπισκότα)
Αφού κρυώσουν, έχουμε λιώσει την άσπρη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την έχουμε χρωματίσει με χρώματα της επιλογής μας. Την κλασσική μαύρη κουβερτούρα την λιώνουμε και αυτήν.
Βουτάμε τα σπίρτα μας τόσο όσο δίχνει και η φωτογραφία. Αφήνουμε να παγώσουν και τα ξαναπερνάμε και δεύτερο χέρι, Ώστε να πάρουν μια στρογγυλάδα.
Βάλτε τα σε σακουλάκια ή κουτάκια για να τα κεράσετε στα παιδάκια
tip:Για να μη σας κοψει η σοκολατα, δοκιμάστε να ζεστάνετε 50 γρμ κρέμα γάλακτος και ρίξτε εκεί το χρώμα…μετά ρίξτε την σοκολάτα σιγά σιγά στο ζεστό μείγμα με την κρέμα γάλακτος…

Close