Χοιρινό που λιώνει στο στόμα με μανιτάρια και αυγολέμονο

Συνταγή για ένα ωραιότατο χοιρινό που λιώνει στο στόμα με αυγολέμονο και μανιτάρια για να το φάμε σκέτο ή με ρύζι. Μπορούμε επίσης να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές. Είναι ένα υπέροχο πιάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Το κρέας γίνεται λουκούμι και πραγματικά είναι τόσο μαλακό που λιώνει στο στόμα. Τα μανιτάρια και το λευκό κρασί απογειώνουν τη γεύση του.

Είμαι σίγουρη πως όλοι θα ξετρελαθούν και θα εισπράξετε πολλά φιλιά με το συγκεκριμένο. Και αν έχετε πιο μεγάλα παιδιά, θα ακούσετε τη θεϊκή φράση τη φαγηταρα ρε μάνα έφτιαξες παλιιιιιι!

 

 

Εκτέλεση για χοιρινό που λιώνει στο στόμα

Βράζουμε το χοιρινό μας σε λίγο νερό. Μόλις βράσει το βάζουμε μαζί με τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε τα υλικά μας. Μόλις σοταριστούν τα σβήνουμε με λευκό κρασί. Αφήνουμε για λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά.

Δείτε ακόμα Μελωμένο χοιρινό

Φέρνουμε το φαγητό 2 με 3 βόλτες και προσθέτουμε νερό. Το νερό να είναι τόσο ώστε να σκεπαστούν τα υλικά μας. Κατεβάζουμε  σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να βράζει μέχρι να χυλώσει. Φτιάχνουμε το αυγολέμονο ανακατεύοντας στο μούλτι το λεμόνι, τους κρόκους των αυγών και τον άνηθο. Περιχύνουμε το αυγολέμονο πάνω από το κρέας.

 

Χοιρινό που λιώνει στο στόμα με μανιτάρια αυγολέμονο

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Κωνσταντινιά ΠΚ‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

 

Close