Χριστουγεννιάτικη- κομπόστα -

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικη κομπόστα. Μία Χριστουγεννιάτικη πεντανόστιμη κομπόστα από μήλα, κυδώνια και σταφίδες που διατηρείται τουλάχιστον έναν χρόνο και μπορούμε να την απολαμβάνουμε όλο τον Χειμώνα.

Οι κομπόστες είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά. Με έντονα φρουτώδη γεύση τις κομπόστες με τα αγαπημένα μας φρούτα μπορούμε να τις απολαύσουμε είτε σκέτες, είτε με γιαούρτι ή όπως αλλιώς μας αρέσει. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε μία κομπόστα με μήλα, κυδώνια και σταφίδες.

Θα βάλουμε επίσης κανέλα για πλούσιο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση αλλά και μοσχοκάρφια. Είναι μία Χριστουγεννιάτικη κομπόστα που σίγουρα θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και χρειάζονται λίγα και οικονομικά υλικά καθώς και λίγος κόπος από μεριάς σας για να την φτιάξετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Χριστουγεννιάτικη κομπόστα:

Χριστουγεννιάτικη- κομπόστα-

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό μέχρι την μέση του σκεύους και προσθέτουμε την ζάχαρη, την κανέλα και τα μοσχοκάρφια. Επίσης προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κύβους. τα κυδώνια κομμένα σε κύβους και τις σταφίδες.

Δείτε ακόμα Συνταγή για μια υπέροχη κομπόστα δαμάσκηνο με μόνο 5 υλικά!

Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα μετράμε 20 λεπτά και κλείνουμε την φωτιά. Με βοηθό ένα μπρίκι γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα και τα σφραγίζουμε. Τα γυρνάμε ανάποδα και μόλις κρυώσουν είναι έτοιμα προς κατανάλωση.

Tips για την Χριστουγεννιάτικη κομπόστα

Η δοσολογία των υλικών αντιστοιχεί σε 6 βάζα των 800 γραμμαρίων. Διαρκούν σίγουρα για έναν χρόνο. Αντί για σταφίδες μπορούμε να βάλουμε ίδια ποσότητα σταφυλιών. Μπορούμε να βάλουμε λιγότερη ή περισσότερη ζάχαρη, ανάλογα πόσο γλυκιά θέλουμε την κομπόστα.

Χριστουγεννιάτικη- κομπόστα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Anastasia Anastasia Anastasia

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close