Το Πάσχα 2023 πλησιάζει και σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με καραμέλα για το Πασχαλινό τραπέζι. Συνταγή από την αγαπημένη μας μαγείρισσα Τζένη Τσανακτσίδου. Λιώνει στο στόμα λέμε!
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 200 ml
- ζαχαρη 90 γραμμάρια
Για την καραμέλα
Το Πάσχα βρίσκεται μία ανάσα μακριά και σήμερα η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται μαζί μας ένα δροσερό, ελαφρύ και αφράτο γλυκό ψυγείου με καραμέλα. Μπορούμε να το φτιάξουμε μέσα στον χρόνο όποτε θέλουμε, όμως εμείς αποφασίσαμε να το βάλουμε στο μενού για το Πασχαλινό τραπέζι!
Δείτε ακόμα Καραμελένιο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές
Αυτό, διότι μετά το αρνί, τα γαρδουμπάκια, τα κοκορέτσια, τα κοντοσούβλια και δεν συμμαζεύεται, θέλουμε κάτι δροσερό και ελαφρύ για να μας γλυκάνει. Χωρίς έντονη γεύση που να μας μπουχτίζει ακόμη περισσότερο. Και αυτό το δροσερό γλυκό ψυγείου με καραμέλα είναι ό,τι πρέπει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό ψυγείου με καραμέλα για το Πασχαλινό τραπέζι:
Εκτέλεση για την κρέμα στο γλυκό ψυγείου με καραμέλα για το Πασχαλινό τραπέζι
Βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και το λιώνουμε. Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί το αλεύρι. Προσθέτουμε το φρέσκο γάλα σε 5 δόσεις, ανακατεύοντας παράλληλα.
Δείτε ακόμα Εύκολο μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου της Γκόλφως
Στο τέλος ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη. Μόλις κρυώσει η κρέμα την αφρατεύουμε με το μίξερ και την βάζουμε σε ένα πυρέξ Νο26.
Εκτέλεση για την καραμέλα στο γλυκό ψυγείου με καραμέλα για το Πασχαλινό τραπέζι
Λιώνουμε σε ένα μπολάκι το κορν φλάουρ με το νερό. Βάζουμε την ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε την ζάχαρη να πάρει καραμελένιο χρώμα.
Με προσοχή, γιατί καίει πολύ, προσθέτουμε στην καραμελένια ζάχαρη 10 ml νερό. Προσθέτουμε και το μείγμα του κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε την καραμέλα πάνω από την κρύα κρέμα.
Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Πέθανε ηθοποιός που έπαιζε στην σειρά του Antenna Παγιδευμένοι
- ΕΦΕΤ : Προειδοποίηση για μολυσμένο τρόφιμο
- Η Γη της Ελιάς : Την αφήνει ημιθανή σε τραγική κατάσταση- Καρε καρέ η επίθεση στην Αριάδνη
- Άγιος Έρωτας: Παύλος και ο Κυριάκος σκοτώνονται για χάρη της Θάλειας
- Grand Hotel : Η Ελένη προσπαθεί να την δηλητηριάσει και αποκαλύπτεται σε όλους το πραγματικό της πρόσωπο