τούρτα-παγωτό-πραλίνα-

Εύκολη τούρτα παγωτό με γεύση μπισκοτόγλυκο

Συνταγή για εύκολη τούρτα παγωτό με γεύση μπισκοτόγλυκο με απλά υλικά και εύκολη εκτέλεση. Είναι μία οικονομική ιδέα για γλυκό με υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας.

Υλικά:

Για το γαρνίρισμα:

Όσο πλησιάζει το Καλοκαίρι τόσο θέλουμε να φτιάξουμε ένα παγωτό για να δροσιστούμε. Σήμερα λοιπόν ο Παναγιώτης Παπαδάκης φτιάχνει μία νόστιμη σοκολατένια τούρτα παγωτό με γεύση μπισκοτόγλυκο. Είναι οικονομική, δροσερή και μπορούμε να την φτιάξουμε στο Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για δώρο ή κέρασμα σε γιορτή ή γενέθλια.

Αλλωστε η τούρτα παγωτό δεν έχει εποχή! Κάθε φορά που έχει καλό καιρό ή έχουμε υπογλυκαιμίες ψάχνουμε ένα παγωτό στην κατάψυξη για να μη μιλήσουμε για τις δύσκολες μέρες του κύκλου! Εμείς δοκιμάσαμε τη συνταγή του  Παναγιώτη Παπαδάκη  και ενθουσιαστήκαμε! Φτιάχνεται πανεύκολα και είναι τόσο όσο πρέπει γλυκιά χωρίς να σε λιγώνει. Αποθηκεύστε την συνταγή γιατί θα σας χρειαστεί.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση τούρτα παγωτό με γεύση μπισκοτόγλυκο:

τούρτα-παγωτό-πραλίνα-

INGREDIENTS

2 cans Morfat choco vegetable whipped cream (500 g) 350 g Chocolate praline spread 250 g tea cookies — Chocolate praline spread dark chocolate flakes (optional)

ZUTATEN

2 Dosen Morfat Schoko-Gemüse-Schlagsahne (500 g) 350 g Schokoladen-Nougat-Aufstrich 250 g Teegebäck — Schoko-Nougat-Aufstrich Zartbitterschokoladenflocken (optional)

5′ Χρόνος Εκτέλεσης

6-7 ώρες Χρόνος Αναμονής

8-10 Μερίδες

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα κουτάκια Morfat choco, το άλειμμα πραλίνα σοκολάτας και χτυπάμε πολύ καλά να αφρατέψει το μείγμα. Σε μια αποσπώμενη μακρόστενη φόρμα 30χ12 εκ. κάνουμε μια στρώση με μπισκότα στο πάτο. Σπάμε με τα χέρια μας τα υπόλοιπα μπισκότα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και στρώνουμε ομοιόμορφα.

τούρτα-παγωτό-πραλίνα-

τούρτα-παγωτό-πραλίνα-

Καλύπτουμε με μεμβράνη, πατάμε με τα χέρια μας να σιάξει η επιφάνεια και το βάζουμε στη κατάψυξη για 6 με 7 ώρες. Ξεφορμάρουμε γαρνίρουμε με άλειμμα πραλίνας, νιφάδες κουβερτούρας κόβουμε και απολαμβάνουμε. Καλή σας επιτυχία!! Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Δείτε ακόμα Σοκολατένια τούρτα παγωτό με γλυκό βύσσινο

τούρτα-παγωτό-πραλίνα-

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

Πόσα κομμάτια βγαίνουν;

Βγαίνουν περίπου 10-12 κομμάτια.

Πρέπει να χτυπηθεί το μείγμα με μίξερ ή αρκεί χειροκίνητο ανακάτεμα;

Χρειάζεται μίξερ για να γίνει αφράτο το μείγμα. Διαφορετικά δε θα σφίξει.

Τι μπισκότα είναι καλύτερα;

Τα κλασικά πτι-μπερ ή digestive είναι οι πιο συνηθισμένες επιλογές. Τα digestive δίνουν πιο “γεμάτη” γεύση

Άλλες συνταγές για τούρτα που θα λατρέψεις:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr