Συνταγή για ένα απογευματινό στο τσακ μπαμ που θα σας χορτάσει. Τηγανιτά μπαστούνια με τυρί και γαλοπούλα.
- αυγα 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- αλατι Κατά βούληση
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαγειρική
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Όσο πάρει
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
Ψάχνατε μία λύση για απογευματινό; Θέλατε να ενισχύσετε τον μπουφέ σας ή να φτιάξετε χορταστικά μεζεδάκια για μπύρα; Θέλετε να δώσετε στα παιδιά σας ένα κολατσιό χορταστικό για το ολοήμερο. Τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα τηγανιτά μπαστούνια με τυρί και γαλοπούλα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εμείς τα δοκιμάσαμε και με γκούντα και με φέτα ενώ φτιάξαμε και μερικά σκέτα για να τα δοκιμάσουμε και γλυκά. Προτιμήσαμε την αλμυρή τους έκδοση γιατί έχουμε μία αδυναμία στα αλμυρά αλλά εσείς αξίζει να τις δοκιμάσετε όλες! Είναι σαν τηγανίτες με διαφορετικό σχήμα και μικροί και μεγάλοι θα τις λατρέψουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τηγανιτά μπαστούνια με τυρί και γαλοπούλα:
Εκτέλεση για τα τηγανιτά μπαστούνια με τυρί
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το στραγγιστό γιαούρτι, το αλάτι, την μαγειρική σόδα, το νερό και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο λίγο. Βάζουμε λίγο λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και δουλεύουμε παράλληλα την ζύμη μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι μαλακό που να πλάθεται.
Δείτε ακόμα Συνταγή για τηγανίτες με σπανάκι και τυρί
Αν το ζυμάρι μας κολλάει λίγο στα χέρια, αλευρώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε από το ζυμάρι μπαλάκια, σε μέγεθος όσο χωράει μία χούφτα. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι στο χέρι σε ένα φύλλο όσο η παλάμη του χεριού μας και βάζουμε σε κάθε φύλλο λίγη γκούντα και λίγη γαλοπούλα.
Κλείνουμε και ρολάρουμε λίγο για να πάρουν το σχήμα μπαστουνιού. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις γίνουν τα αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και απολαμβάνουμε.
Tips για τα τηγανιτά μπαστούνια με τυρί
Μπορούμε αντί για γκούντα να βάλουμε όποιο τυρί μας αρέσει. Μπορούμε αντί για γαλοπούλα να βάλουμε όποιο αλλαντικό μας αρέσει. Η γέμιση είναι προαιρετική, διότι τρώγεται και σκέτο. Μπορούμε να τις φάμε και γλυκές με μαρμελάδα. Αντί για γιαούρτι μπορούμε να βάλουμε ξινόγαλα. Γίνονται γρήγορα και δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Kaloti
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα