Τραγάνες τηγανιτές μελιτζάνες

Τραγάνες τηγανιτές μελιτζάνες . Συνταγή για τραγάνες τηγανιτές μελιτζάνες σαν τσιπς χωρίς λάδια περιττά και χωρίς να μαλακώνουν

    Υλικά

  • νερό 2 λίτρα
  • αλατι 2 κουταλιές της σούπας
  • ξύδι 1 κουταλιά της σούπας λευκό

Τώρα που ήρθε το Καλοκαιράκι οι μελιτζάνες είναι σκέτη γλύκα και υπάρχουν πολλές συνταγές με μελιτζάνες που θα σας ξετρελάνουν. Σήμερα λοιπόν ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα μας μάθει πως μπορούμε να φτιάξουμε Τραγάνες τηγανιτές μελιτζάνες σαν τσιπς .

Τόσο τραγανές και νόστιμες που σίγουρα θα αντικαταστήσουν τις τηγανιτές πατάτες. Είναι ιδανικες για την νηστεία και την σαρακοστή ενώ μπορούμε να τις φτιάξουμε όλο τον χρόνο. Συνοδεύονται με δροσερή ντιπ της αρεσκείας μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Τραγάνες τηγανιτές μελιτζάνες:

Τραγάνες- τηγανιτές -μελιτζάνες-

 

Χρόνος εκτέλεσης 20 λεπτά

Μερίδες 4-6

Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο

INGREDIENTS

2 liter water
2 tbsp salt
1 tbsp white vinegar
———————————–
4 eggplants
125 g fine semolina
200 g maize flour
200 g plain flour
1,5 tbsp sweet paprika
2,5 tbsp salt
1 tsp oregano
—————————————
Vegetable oil
————————————–
200 g yoghurt
1 tbsp mustard
A little dill

GERMAN

Τραγάνες τηγανιτές μελιτζάνες

ZUTATEN

2 Liter Wasser
2 EL Salz
1 EL weißer Essig
———————————–
4 Auberginen
125 g feiner Grieß
200 g Maismehl
200 g einfaches Mehl
1,5 EL süßer Paprika
2,5 EL Salz
1 TL Oregano
—————————————
Pflanzenöl
————————————–
200 g Joghurt
1 EL Senf
Ein wenig Dill

Τραγάνες- τηγανιτές -μελιτζάνες-

Εκτέλεση για τις τραγανές τηγανιτές μελιτζάνες

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το νερό ,το αλάτι ,το λευκό ξίδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Σε ένα πυρέξ προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο , το αλεύρι γ.ο.χ , την γλυκιά πάπρικα, το αλάτι ,την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.

Παίρνουμε λίγες κάθε φορά μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε μέσα στο μείγμα. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε μια μία μελιτζάνα κάθε φορά και την βουτάμε γρήγορα σε ένα μπολ με νερό και έπειτα στο καυτό λάδι.

Τραγάνες- τηγανιτές -μελιτζάνες-

Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις μελιτζάνες. Τις βουτάμε στο νερό πριν από το τηγάνι διότι με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται το μείγμα πάνω στην μελιτζάνα και γίνονται πιο τραγανές. Τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

Δείτε ακόμα Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά

Σερβίρουμε με dressing βάζοντας σε ένα μπολ γιαούρτι ,μουστάρδα και λίγο άνηθο ανακατεύοντας τα. Οι πιο νόστιμες και τραγανές μελιτζάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Δεν θα τις χορταίνετε!! Καλή σας επιτυχία!!

Tips για τις τραγανές τηγανιτές μελιτζάνες

Το ντιπ είναι προαιρετικό.

Τραγάνες- τηγανιτές -μελιτζάνες-

Δείτε το βίντεο εδώ :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close