Επαγγελματική- συνταγή -για -ζαμπονοτυρόπιτα -από- το- Live -Kitchen -(βίντεο)

Συνταγή για επαγγελματική συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο σφολιάτας, καλύτερη και από του φούρνου.

Οι πίτες είναι αγαπημένες στην Ελλάδα. Ένα κομμάτι πίτας μπορούμε να το φάμε σαν κολατσιό στην δουλειά, να το δώσουμε σαν κολατσιό ή και σαν γεύμα στο σχολείο ή στο ολοήμερο του παιδιού και τέλος μπορούμε να πάρουμε πίτες ακόμη και στην παραλία όταν πεινάσουμε.

Έτσι σήμερα είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας μία εξαιρετική επαγγελματική συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη και την αγαπημένη του εκπομπή Live Kitchen.

Δείτε ακόμα Λαχταριστή ζαμπονοτυροπιτα με διάφορα τυριά, κρέμα  σουσάμι

Μετά την ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας. Είμαστε σίγουροι ότι θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα σας την ζητάνε συνέχεια.  Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

ENGLISH

INGREDIENTS
800 g puff pastry
2 tomatoes
1 tsp sweet paprika
70 g tomato paste
1/4 tsp pepper
1 tsp salt
1/4 tsp sugar
1 medium onion
Olive oil
200 g Greek feta cheese
100 g milk
150 g mix 3 cheeses
70 g pieces of ham
——————————-
Water
——————————-
35×43 cm

GERMAN

ZUTATEN
800 g Blätterteig
2 Tomaten
1 TL süßer Paprika
70 g Tomatenmark
1/4 TL Pfeffer
1 TL Salz
1/4 TL Zucker
1 mittelgroße Zwiebel
Olivenöl
200 g griechischer Feta-Käse
100 g Milch
150 g 3 Käsesorten mischen
70 g Schinkenstücke
——————————————
Wasser
——————————————
35×43 cm

Εκτέλεση

Σε έναν ρεντέ τρίβουμε 2 ντομάτες. Προσθέτουμε την πάπρικα, το πιπέρι και το αλάτι. Ρίχνουμε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε το μείγμα. Ψιλοκόβουμε ένα μέτριο κρεμμύδι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι.

Το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και την μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της. Ρίχνουμε την σάλτσα σε ένα μπολάκι και την αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε το τυρί φέτα και ρίχνουμε το γάλα.

Με ένα μίξερ χτυπάμε το μείγμα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει αλοιφή.
Με έναν πλάστη ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας αν χρειαστεί πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλάει στον πάγκο εργασίας.
Λαδώνουμε ένα ταψί 35χ43 εκ. και τοποθετούμε το φύλλο της σφολιάτας.

Δείτε ακόμα Αφράτα ζαμπονοπιτάκια απο την Τζένη Τσανακτσίδου

Με ένα κουτάλι απλώνουμε την αλοιφή με το τυρί πάνω από το φύλλο σφολιάτας(να είναι 1-2 δάχτυλα πιο μέσα από την άκρη της ζύμης).
Ρίχνουμε την μίξη από τα τριμμένα τυριά και προσθέτουμε και την σάλτσα.

Σε όλο το μήκος προσθέτουμε και τα κομμάτια από το ζαμπόν.
Ανοίγουμε με τον πλάστη και το 2ο φύλλο σφολιάτας βάζοντάς το προσεκτικά από πάνω. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα και τις πατάμε καλά. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την πίτα.

Βρέχουμε καλά με νερό και χαράζουμε πολύ ελαφρά σε κομμάτια με ένα μαχαίρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c. Η ζαμπονοτυρόπιτα είναι έτοιμη να την απολαύσετε!! Τρώγεται σε 5 λεπτά. Καλή σας επιτυχία!

Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

ζαμπονοτυρόπιτα-από-το-Live Kitchen- στο- ταψί- άψητη- ζαμπονοτυρόπιτα-από-το-Live Kitchen- ζαμπονοτυρόπιτα-από-το-Live Kitchen- ζαμπονοτυρόπιτα_από_το_Live Kitchen_ Επαγγελματική- συνταγή- ζαμπονοτυρόπιτα-από-το-Live Kitchen-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close