Στην ομάδα μας συνταγές για παιδιά που μιλάω καθημερινά με μανούλες,το μόνιμο άγχος μας είναι «Τι να μαγειρέψω πάλι σήμερα;» έτσι και εγώ αποφάσισα κάθε Παρασκευή να βγάζω μία λίστα για τα φαγητά της εβδομάδας,μαζί με συνταγές!

Έτσι για να σας διευκολύνω λιγάκι!
Το διατροφικό πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Εσείς μπορείτε να το ακολουθήσετε κατά γράμμα, να διαλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει περισσότερο ή ακόμα και να τροποποιήσετε τις συνταγές ανάλογα τα γούστα σας!

Όποια μαμαδοφίλη θέλει μπορεί ευχαρίστως να μου στείλει το δικό της εβδομαδιαίο πρόγραμμα και εγώ θα χαρώ να το δημοσιεύσω!

Δευτέρα: Ζουμερές Μπριζόλες με μέλι,βαλσάμικο,μουστάρδα,κρασί !!!

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

Δε’ιτε τη συνταγή στο : daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Αφέλια (Χοιρινό κρασάτο)!!!

Τρίτη: Μοσχάρι σούπα με πατάτες και καρότα !!!

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

Δείτε τη συνταγή στο: daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Χορτόσουπα γεύμα γεμάτο βιταμίνες για τα παιδιά !!!

Τετάρτη: Λαχανόρυζο με πελτέ

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

Υλικά (για 4 άτομα)
1 μεγάλο λάχανο, χοντροκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 μικρή πιπεριά τσίλι (ή όση μας αρέσει)
60 ml ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
1 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το λάχανο και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, να μισομαλακώσει. Το στραγγίζουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την πιπεριά, το λάχανο, τον πελτέ, το ρύζι, τις σταφίδες και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε 600 ml ζεστό νερό, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να φουσκώσει.

 Συνταγή από: kathimerini.gr

Δείτε επίσης: Μπάμιες με τραχανά και φέτα

Πέμπτη: Φιλετα ψαριου πανέ στο φουρνο

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Υγιεινη Ψαρόσουπα με λαχανικά!!!!

Παρασκευή: Μοσχομυριστή φασολάδα!

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

daddy-cool.gr

Δείτε επίσης: Παραδοσιακό φακόρυζο με κόκκινες φακές! Φανταστική συνταγή για παιδιά!

Σάββατο: Σπαγκέτι ολικής με τραγανά λαχανικά και σουσάμι

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. σπαγκέτι ολικής άλεσης
200 γρ. μπρόκολο, σε μικρά μπουκέτα
200 γρ. κουνουπίδι σε μικρά μπουκέτα
2 καρότα, χοντροτριμμένα
1 πράσο, σε λεπτές ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο σε τηγάνι για 2 λεπτά, χωρίς λάδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. ταχίνι (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε. Κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα και το πράσο για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.

Σκορπίζουμε το σουσάμι και μοιράζουμε στα πιάτα. Αν θέλουμε, βάζουμε 1 κουταλιά ταχίνι σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε.

Συνταγή από : kathimerini.gr

Δείτε επίσης: Μακαρονάδα φούρνου με κιμά και τυριά! Ένα ονειρεμένο πιάτο

Κυριακή: Μπιφτέκια κοτόπουλου με κριθαρένιο παξιμάδι και σάλτσα μουστάρδας

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019

Υλικά
700 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου
200 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
60 γρ. κριθαρένιο παξιμάδι, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο
1 αυγό
τα φύλλα από 1/3 μάτσο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν αλάτι
90 ml ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μουστάρδας

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
100 ml λευκό, ξηρό κρασί
11 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
4 κουτ. σούπας μουστάρδα
100 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών
1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, προσθέτουμε 2 – 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Λαδώνουμε τα χέρια μας καλά και πλάθουμε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Σάλτσα: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το ζωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη συνοδεία της σάλτσας και δροσερής ντοματοσαλάτας με κατσικίσιο τυρί.

Συνταγή από: gastronomos.gr

Δείτε επίσης: Λαχταριστό Παστίτσιο για όλη την οικογένεια !!!

Πίτα της εβδομάδας : Κοτόπιτα χωρίς φύλλο

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα Διατροφής και Συνταγές: 28/01/2019 – 03/02/2019