Φανουρόπιτα : Η καλύτερη συνταγή για το 2022

Φανουρόπιτα: Η καλύτερη συνταγή για το 2022. Η πιο νόστιμη συνταγή για φανουρόπιτα με καρύδια και άλλα 8 υλικά όπως λέει η παράδοση για το  2022.

Σήμερα θα φτιάξουμε φανουρόπιτα με 9 υλικά όπως ακριβώς πρεσβεύει η παράδοσή μας. Μία υπέροχη, αφράτη φανουρόπιτα που δεν θρυμματίζεται και φουσκώνει περισσότερο από ότι συνήθως. Όποιος έχει φτιάξει την συγκεκριμένη συνταγή για φανουρόπιτα είχε απόλυτη επιτυχία.

Μπορούμε να φτιάξουμε την φανουρόπιτα στην γιορτή του Αγίου Φανούριου ή για να δοξάσουμε την Χάρη Του οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Σύμφωνα με την θρησκεία μας μία φανουρόπιτα σε συνδυασμό με την σωστή προσευχή, μας βοηθάει με την Χάρη Του Αγίου Φανούριου, να βρούμε ό,τι έχουμε χάσει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Καλύτερη φανουρόπιτα για το 2022:

Συνταγή-για-φανουρόπιτα-

Εκτέλεση για την φανουρόπιτα

Αρχικά χτυπάμε το ηλιέλαιο μαζί με την ζάχαρη χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι, την σόδα, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τον φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και τα καρύδια αλεσμένα. Χτυπάμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Δείτε ακόμα Φανουροπιτάκια της Βασούλας (βίντεο)

Έπειτα μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί Νο 30 και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, για 35-40 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου.

Φανουρόπιτα : Η καλύτερη συνταγή για το 2022

Tips για την Φανουρόπιτα

Μπορούμε να βάλουμε μισή ποσότητα ηλιέλαιο και μισή ποσότητα ελαιόλαδου. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι ελαφρύ λάδι έχουμε.

Συνταγή-για-φανουρόπιτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ξένια Δάρρα

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας  για φανουρόπιτά με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close