Φανουροπιτάκια_της Βασούλας_

Φανουροπιτάκια της Βασούλας με 9 υλικά για την Χάρη του Αγίου. Δοκιμάστε την!

Πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Φανούριου. Κατά την θρησκευτική παράδοση στην γιορτή του Άγιου Φανούριου, φτιάχνουμε φανουρόπιτες. Την ώρα που φτιάχνουμε την φανουρόπιτα διαβάζουμε ταυτόχρονα την ευχή του Άγιου Φανουρίου και ζητάμε από τον Άγιο να μας βρει αυτό που ψάχνουμε.

Στην συνέχεια παίρνουμε την φανουρόπιτα και την πηγαίνουμε στην εκκλησία. Εκεί ο παπάς διαβάζει ευχή και μοιράζουμε την πίτα μας στους πιστούς. Σύμφωνα με την εκκλησία μας ο Άγιος Φανούριος βρίσκει για εμάς αυτό που ψάχναμε γι’ αυτό και πολλοί φτιάχνουν φανουρόπιτες διαβάζοντας πάντα ταυτόχρονα την ευχή όλο τον χρόνο.

Δείτε ακόμα Υπέροχη φανουρόπιτα από την Sofia Kara!

Όποτε χάνουμε κάτι το οποίο είναι πολύτιμο για εμάς. Παρόλα αυτά για να μοιράσουμε την φανουρόπιτα μας τρώει χρόνο. Εκτός αν αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Βασούλας μας που βρήκε έναν πολύ έξυπνο τρόπο να μοιράσει την φανουρόπιτα.

Αντί για φανουρόπιτα έφτιαξε φανουροπιτάκια σε θήκη για μάφινς. Με αυτόν τον τρόπο μοιράζεται η φανουρόπιτα πολύ εύκολα και ταυτοχρόνως κρατάμε όλα τα μέτρα προστασίας του κορονοϊού. Μπορεί να σας αρέσει και η φανουρόπιτα πολιτικη με 9 υλικά!. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε τις σταφίδες στο νερό για να αφρατέψουν. Στην συνέχεια παίρνουμε μία λεκάνη και βάζουμε μέσα το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το σπορέλαιο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό και την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού και τις σταφίδες αφού πρώτα τις έχουμε στραγγίξει από το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας και να έχουμε έναν όμορφο χυλό.

Παίρνουμε λοιπόν θήκες για μάφινς. Λαδώνουμε την κάθε θήκη με ένα πινέλο και στην συνέχεια αλευρώνουμε την κάθε θήκη με περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Γεμίζουμε την κάθε θήκη με το μείγμα της φανουρόπιτας στα τρία τέταρτα της θήκης.

Δείτε ακόμα Αφράτη και Πεντανόστιμη Φανουρόπιτα με την Αγιογραφία του Αγίου Φανουρίου βήμα βήμα

Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τις θήκες με τα φανουροπιτάκια. Ψήνουμε τα φανουροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 175-180 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, στην προτελευταία σχάρα για 25-30 λεπτά.

Αφού ψηθούν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη χρησιμοποιώντας ένα κόσκινο. Στην συνέχεια κάνουμε το σταυρό με ένα καλαμάκι το οποίο θα το βουτάμε στο νερό και στην συνέχεια θα σχηματίζουμε τον σταυρό. Αφού κρυώσουν πολύ καλά, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα μοιράζουμε.

Tips για τα Φανουροπιτάκια της Βασούλας

Η Δόση Αυτή βγάζει 18 Φανουροπιτακια.

Φανουροπιτάκια_της Βασούλας_ Φανουροπιτάκια_της Βασούλας_ Φανουροπιτάκια_της Βασούλας_ Φανουροπιτάκια_της Βασούλας_ Φανουροπιτάκια_της Βασούλας_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close