Φανταστικά μπριοσάκια με υφή τσουρεκιού!!!
Αυτά τα μπριοσάκια πρέπει να τα φτιάξετε.
Θα ξετρελλαθείτε όπως κι εγώ!!!
Είναι αφράτα,με ίνες σαν τσουρεκια και τρώγονται σκέτα ή γεμιστά με σοκολάτα ή μαρμελάδα ή κανελοζάχαρη όπως έκανα εγώ και βγήκαν καταπληκτικά ψωμάκια κανέλας!!! Επίσης είναι ιδανικά για χάμπουργκερ και χοτ ντογκ!!!
Δείτε ακόμη: Φανταστικά μπριός με γαλοπούλα και τυρι
Υλικά
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ 20 γρ.ξηρή μαγιά 200 γρ.ζάχαρη 2 κ.γ αλάτι 560 γρ.γάλα φρέσκο χλιαρό 120 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμ.δωμ. 2 αυγά 4 βανίλιες (παραλείψτε τες αν είναι για αλμυρή χρήση)
Εκτέλεση
-Στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα του γάντζου για ζύμωμα,ρίχνω τη ζάχαρη,βανίλιες,το γάλα,τη μαγιά τα αυγά και ανακατεύω για 1 λεπτό. Προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω για 3-4 λεπτά. -Ρίχνω το βούτυρο και ζυμώνω για 3-4 λεπτά ακόμα. -Βάζω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ,σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει 1 και μισή ώρα.
Δείτε ακόμη: Μπριος με κομματια σοκολατας!
-Μέσα στις φωτο δείχνω 2 τρόπους για να τα πλάσω ανάλογα με το σχήμα που θέλω να τους δώσω,μακρόστενα ή στρογγυλά. Κόβω κομματάκια ζύμης και ζυγίζω το κάθε ένα να είναι 70 γρ. Τα πλάθω και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολα σε απόσταση 3 εκ.μεταξύ τους. Τα σκεπάζω και τα αφήνω να φουσκώσουν πάλι για 30 λεπτά εως 1 ώρα. Θα κολλήσουν μεταξύ τους,αλλά ξεκολλάνε πάλι αφού ψηθούν. -Τα αλείφω με αυγό και τα ψήνω στους 180 20 με 25 λεπτά. Αφού κρυώσουν τα γεμίζω με σύριγγα ή με ένα κορνέ με μύτη,με μαρμελά ή πραλίνα.









Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Λιχουδιές της Σόφης