Φέτες -κοτόπουλο- για τοστ-

Συνταγή για Φέτες κοτόπουλο για τοστ .Φέτες κοτόπουλο για τοστ  από ρολό κοτόπουλου χωρίς γέμιση, για το τοστ μας, το σάντουιτς, το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο με μία μαρινάδα από μέλι, πάπρικα και κουρκουμά.

Τα τοστ μας και τα σάντουιτς μας τα φτιάχνουμε αλλαντικά από το σούπερ μάρκετ για εμάς και τα παιδιά μας στο σχολικό κολατσιό. Όμως γιατί να τρώμε αλλαντικά με άγνωστα υλικά όταν μπορούμε να φτιάξουμε τις δικές μας σπιτικές Φέτες κοτόπουλο για τοστ  που μάλιστα είναι ιδανικό για παιδιά αλλά και δίαιτα;

Σήμερα λοιπόν από ένα κλασικό ρολό κοτόπουλου θα φτιάξουμε το τέλειο αλλαντικό Φέτες κοτόπουλο για τοστ το κλαμπ μας, αλλά και τις συνταγές μας. Είναι πεντανόστιμο, πολύ υγιεινό, με λίγες θερμίδες και τα παιδιά μας θα ξετρελαθούν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Φέτες κοτόπουλο για τοστ:

Φέτες- κοτόπουλο- για- τοστ-

Σήμερα δεν θα σας δείξω το φαγητό μου αλλά ένα τύπου αλλαντικό που έφτιαξα από κοτόπουλο. Επειδή τα έτοιμα αλλαντικά δεν τα θέλω πλέον τόσο λόγω των συστατικών αλλά και επειδή έχουν πάρα πολύ αλάτι που δεν το μπορώ, αποφάσισα να φτιάξω ένα δικό μου για τοστ, σάντουιτς και σαλάτες, αλλά και σκέτο με λίγο κρασάκι είναι όνειρο.

Εκτέλεση για το αλλαντικό από κοτόπουλο

Στην αρχή παίρνουμε από τον κρεοπώλη μας ένα ρολό κοτόπουλου χωρίς γέμιση, αλάτι, πιπέρι και μπαχαρικά. Αφού παίρνουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, την σκόνη σκόρδου, την σκόνη κρεμμυδιού και τον κουρκουμά.

Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά μας μαρινάρουμε το ρολό κοτόπουλου με το μείγμα, κάνοντας μασάζ σε όλο το ρολό. Θέλουμε η μαρινάδα να καλύψει όλο το ρολό κοτόπουλο. Βάζουμε το ρολό κοτόπουλου σε ένα σακουλάκι. Το κλείνουμε πολύ καλά και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 μέρες, δηλαδή για 72 ώρες.

Την τρίτη μέρα το βγάζουμε από το ψυγείο και το ξεπλένουμε καλά από την μαρινάδα του βάζοντάς το σε ένα μπολ με νερό. Αποθηκεύουμε το κοτόπουλο μέσα στο νερό στο ψυγείο για 1,5 ώρα. Ανάβουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα αφού περάσει η 1,5 ώρα.

Δείτε ακόμα Συνταγή για σπιτικό παριζάκι με ένα μπουκάλι (βίντεο)

Φέτες κοτόπουλο για τοστ

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το νερό και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και το σιγοψήνουμε για 1,5 ώρα περίπου, κάνοντας ένα γύρισμα μέχρι στο εσωτερικό του η θερμοκρασία να φτάσει τουλάχιστον τους 75 βαθμούς Κελσίου.

Αφού ψηθεί το κοτόπουλο το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ. Την επόμενη μέρα το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το διατηρούμε λίγες μέρες στο ψυγείο όμως μπορούμε να το αποθηκεύσουμε και σε σακουλάκια στην κατάψυξη.

Tips για τις φέτες κοτόπουλο για τοστ

Το ρολό κοτόπουλου ιδανικά το ζητάμε χωρίς πέτσα. Θέλουμε το εσωτερικό του κοτόπουλου να φτάσει τους 75 βαθμούς Κελσίου για να είναι ασφαλές στην κατανάλωση και να μην στεγνώσει. Χρησιμοποιήθηκε θερμόμετρο μαγειρέματος γι’ αυτό.

Το κοτόπουλο θέλει μεγάλη προσοχή στην διαχείριση. Κατά την παρασκευή του φοράμε πάντα γάντια και καθαρίζουμε πολύ καλά τον πάγκο αλλά και τα σκεύη που χρησιμοποιούμε. Επίσης το ωμό κοτόπουλο δεν πρέπει να μένει εκτός ψυγείου για πολύ ώρα.

Φέτες- κοτόπουλο- για- τοστ-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Βασιλική Φαρμάκη

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close