Συνταγή για αφράτα Φουσκωτά τυροπιτάκια για το σχολείο, το ολοήμερο, το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι ή ακόμη και για το κολατσιό των μεγάλων. Φτιάχνονται πανεύκολα και είναι σκέτος αφρός! Δοκιμάστε τα και θα πάθετε πλάκα!!!
- σπορέλαιο 1 κούπα
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- αυγα 3
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό (περίπου - μέχρι η ζύμη να είναι αφράτη)
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Τί πιο κλασικό και αγαπημένο από μερικά φουσκωτά τυροπιτάκια; Μπορούμε να τα φτιάξουμε για το σχολικό κολατσιό, για το απογευματινό μας, για το κολατσιό των μεγάλων, ακόμη και για να τσιμπολογάμε κάτι καθώς βλέπουμε ταινία το βράδυ.
Πείτε “όχι” στα κατεψυγμένα, τυποποιημένα, ετοιματζίδικα τυροπιτάκια, αφού σήμερα θα σας δείξουμε την πιο εύκολη και πετυχημένη συνταγή! Την δοκιμάσαμε πρόσφατα και πάθαμε πλάκα από το πόσο εύκολα γίνεται και πόσο πετυχημένη είναι η γεύση και η υφή τους.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Φουσκωτά τυροπιτάκια:
Εκτέλεση για την ζύμη για τα Φουσκωτά τυροπιτάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γάλα, τα αυγά, το αλάτι, την ζάχαρη, την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια αφρός για το ολοήμερο
Στην συνέχεια ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα και σταματάμε όταν πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου να ξεκουραστεί.
Εκτέλεση για τα Φουσκωτά τυροπιτάκια
Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 6 μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο, σε αλευρωμένο πάγκο. Το κάθε φύλλο το κόβουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με την γέμιση που φτιάξαμε αναμειγνύοντας την θρυμματισμένη φέτα και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρολάρουμε το κάθε τρίγωνο. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το χτυπημένο αυγό για άλειμμα και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, για 30 λεπτά.
Tips για τα φουσκωτά τυροπιτάκια
Βγαίνουν 48 τυροπιτάκια. Μπορούμε να τα ψήσουμε και να τα αποθηκεύσουμε ψημένα στην κατάψυξη. Για να τα ξεπαγώσουμε μπορούμε να τα ζεστάνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή να τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν από μόνα τους σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να τα γεμίσουμε και με λουκάνικα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Η συνταγή είναι της φίλης μας Θεοδώρα Π’
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ποια ζώδια κερδίζουν και ποια χάνουν στον έρωτα μέχρι το τέλος του χρόνου
- Grand Hotel : Νέα γυναίκα στη ζωή του Νικόλα
- Η Γη της Ελιάς : Η Ιουλία καταρρέει ψυχολογικά γιατί κανείς δεν τη πιστεύει
- Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές τις επόμενες μέρες
- Τσέρνομπιλ : Τα σκυλιά κοντά στην πυρηνική καταστροφή μεταλλάχθηκαν