Συνταγή για φουσκωτή ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας. Αφράτη ζαμπονοτυρόπιτα σαν σουφλέ, που αν αντί για ζαμπόν, βάλουμε γαλοπούλα μπορεί να γίνει και ένα πολύ χορταστικό μεσημεριανό για το ολοήμερο. Αυτή η ζαμπονοτυρόπιτα λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα και είναι τόσο πλούσια και χορταστική με όλα τα μυστικά του Παναγιώτη Παπαδάκη για σίγουρα αποτελέσματα!
- φυλλο κρουστας 450 γραμμάρια για γλυκά (12 φύλλα)
Υλικά
- αυγα 3 μέτρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια (1 κούπα)
- Γάλα φρέσκο 200 ml (1 κούπα)
- σοδα 100 ml αναψυκτικό (1/2 κούπα)
- ελαιολαδο 50 ml (5 κουταλιές της σούπας)
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού (7 γραμμάρια)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας (25 γραμμάρια)
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μοτσαρελα 250 γραμμάρια τριμμένη
- ζαμπόν 250 γραμμάρια
Για τον χυλό
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- καλαμποκάλευρο 4-5 κουταλιές της σούπας
Για το αλευροβουτύρωμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Ζαμπονοτυροπιτάκια βραχάκια
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μοιράζεται σήμερα μαζί μας μία κολασμένη συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας. Έχει τόσο πλούσια και χορταστική γέμιση που περισσότερο την βλέπουμε για μεσημεριανό ή βραδινό παρά για πρωινό. Αν θέλετε, μπορείτε να την φτιάξετε και για το ολοήμερο του παιδιού, απλά προτιμήστε την γαλοπούλα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την φουσκωτή ζαμπονοτυρόπιτα με φύλλο κρούστας:
INGREDIENTS
450 g phyllo dough(12 sheets)
3 medium eggs
200 g yogurt(1 cup)
200 g milk(1 cup)
100 g club soda(1/2 cup)
50 g olive oil(5 tbsp)
2 tbsp plain flour(25 g)
1 tsp baking powder(7 g)
1 tsp salt
—————–
250 g mozzarella chesse
250 g ham
—————–
1 tbsp olive oil
maize flour
——————
sesame
——————
25×30 cm
GERMAN
ZUTATEN
450 g Blätterteig (12 Blätter)
3 mittelgroße Eier
200 g Joghurt (1 Tasse)
200 g Milch (1 Tasse)
100 g Limonade (1/2 Tasse)
50 g Olivenöl (5 EL)
2 EL Mehl (25 g)
1 TL Backpulver (7 g)
1 TL Salz
————————————————– ————
250 g Mozzarella-Käse
250 g Schinken
————————————————– ———
1 EL Olivenöl
Maismehl
————————————————– ———
Sesam
————————————————– ——–
25×30 cm
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
50 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
9-10 Κομμάτια
Εκτέλεση
Κόβουμε σε ροδέλες τα Φύλλα Κρούστας για γλυκά με 12 φύλλα όχι για πίτες!! Τα έχουμε αφήσει για τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου η παίρνουμε έτοιμα από τα ψυγεία που δεν είναι κατεψυγμένα!!
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα Αυγά ,το στραγγιστό Γιαούρτι, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μπέικιν, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την σόδα που πίνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Τρίβουμε στον τρίφτη το τυρί μοτσαρέλα, και το ζαμπόν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυρί φέτα).
Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκατοστά θα αλείψουμε ελαιόλαδο και θα πασπαλίζουμε καλαμποκάλευρο. Προσθέτουμε τα μισά φύλλα που έχουμε κόψει σε ροδέλες, την μισή ποσότητα από τον χυλό και με ένα κουτάλι στρώνουμε τον χυλό ομοιόμορφα να πάει παντού.
Αφράτη ζύμη της γιαγιάς για τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια
Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το ζαμπόν. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα ,τον υπόλοιπο χυλό και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά .
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αν θέλετε να ψήσετε στον αέρα θα το βάλετε να ψηθεί στην μεσαία σχάρα στους 160 c μέχρι να πάρει ένα πολύ ωραίο χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως ή την τρώμε ζεστή όπως είναι.
Μπορείτε να την βάλετε στο ταπεράκι των παιδιών ή να την φάτε ως κολατσιό στην δουλειά σας!! Όπως και να την δοκιμάσετε είναι ζουμερή, νόστιμη και εύκολη!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα