Φράουλες σε σιρόπι

Φράουλες σε σιρόπι. Συνταγή για Φράουλες σε σιρόπι που είναι επαγγελματική συνταγή ζαχαροπλαστείου.

Μπορεί να σας φανεί παράξενο όμως τα ζαχαροπλαστεία έχουν ένα μυστικό και φτιάχνουν τόσο πετυχημένο σιρόπι φράουλας. Βουτούν τις φράουλες μία μία ξεχωριστά σε καθαρό οινόπνευμα. Μην τρομάζετε, είναι ακίνδυνο και δημιουργεί ένα σιρόπι  μελωμένο και υπέροχο.

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε Φράουλες σε σιρόπι, με απόλυτα δεμένο και μελωμένο σιρόπι. Μπορούμε να το φάμε σκέτο, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν γαρνιτούρα σε γιαούρτι, μπισκοτόγλυκα, γλυκά ψυγείου, τούρτες ή ακόμη και παγωτά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Φράουλες σε σιρόπι:

Φράουλες- σε -σιρόπι-

Εκτέλεση για τις Φράουλες σε σιρόπι

Παίρνουμε τις φράουλες και τις πλένουμε καλά. Στην συνέχεια τις στεγνώνουμε πολύ καλά και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους. Γεμίζουμε ένα μικρό μπολάκι με καθαρό οινόπνευμα και βουτάμε κάθε φράουλα, μία μία στο μπολάκι με το οινόπνευμα.

Στην συνέχεια απλώνουμε τις φράουλες σε ένα ταψί. Θέλουμε οι φράουλες να είναι μακριά η μία από την άλλη.  Πασπαλίζουμε πάνω από τις φράουλες την ζάχαρη και αμέσως βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μαζί με τις φράουλες και το νερό.

Φράουλες σε σιρόπι

Δείτε ακόμα Εναλλακτικό μπανόφι με φράουλες

Βράζουμε για 5-6 λεπτά, ανάλογα το μέγεθος των φρούτων και κουνάμε συχνά την κατσαρόλα χωρίς να βάλουμε κουτάλα. Ξαφρίζουμε και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Μόλις δέσει το σιρόπι είναι έτοιμο.

Φράουλες- σε -σιρόπι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close