Φράουλα γλυκό του κουταλιού

Φράουλα γλυκό του κουταλιού . Ένα γλυκό του κουταλιού  μέσα στην γλύκα. Ζουμερό και λαχταριστό .

Η εποχή της φράουλας έφτασε και τα ράφια των super market αλλά και των μανάβικων έχουν γεμίσει με κόκκινες, ζουμερές και πεντανόστιμες φράουλες. Οι φράουλες είναι το αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων. Έχουν ένα πολύ ελκυστικό κόκκινο χρώμα που σε προκαλεί να τις φας και μία γλυκόξινη γεύση που κρατά τις ισορροπίες.

Οι φράουλες είναι δροσερό και πολύ θρεπτικό φρούτο όμως έχουν ένα κακό ιδίωμα. Χαλάνε εύκολα ακόμη και μέσα στο ψυγείο. Αν λοιπόν ήθελες σαν τρελή φράουλες αλλά παρασύρθηκες και σου περίσσεψαν, δεν χρειάζεται να τις αφήσεις να σαπίσουν μέσα στο ψυγείο.

Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού ακτινίδιο

Μπορείς να τις φτιάξεις ένα πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού φράουλα. Στην σημερινή μας συνταγή θα δούμε πως μπορούμε να μετατρέψουμε τις φράουλες σε γλυκό του κουταλιού. Είναι ένα εύκολο γλυκό του κουταλιού, όχι και τόσο μπελαλίδικο με μόλις τέσσερα υλικά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για φράουλα γλυκο του κουταλιου: 

Εκτέλεση

Φράουλα γλυκό του κουταλιού_

Σε ένα τάπερ βάζουμε μία στρώση με φράουλες. Συνεχίζουμε με μία στρώση από την ζάχαρη και πάνω από την ζάχαρη τελειώνουμε με μία στρώση από τον χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι φράουλες, ο χυμός λεμονιού και η ζάχαρη.

Στην συνέχεια κλείνουμε το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ έτσι ώστε να βγάλουν το ζουμί τους οι φράουλες. Την επόμενη μέρα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζουμί από τις φράουλες, μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε το γλυκό μας να πάρει μία βράση για δύο λεπτά, από το σημείο του βρασμού.

Φράουλα γλυκό του κουταλιούΦράουλα γλυκό του κουταλιού

Βγάζουμε τις φράουλες με την τρυπητή κουτάλα και βράζουμε το σιρόπι μας βγάζοντας τον αφρό που θα σχηματιστεί. Βράζουμε το σιρόπι για 7-8 λεπτά έτσι ώστε να δέσει και αφού δέσει ξαναβάζουμε τις φράουλες μέσα και τις αφήνουμε να δέσουν μαζί με το σιρόπι, κουνώντας την κατσαρόλα και χωρίς να ανακατεύουμε, για άλλα δύο με τρία λεπτά ακόμα.

Δείτε ακόμα Μαρμελάδα φράουλα χωρίς ζάχαρη

Αφού το γλυκό μας είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και κλείνουμε το καπάκι. Γυρίζουμε τα βαζάκια με το γλυκό ανάποδα και τα αφήνουμε για όλο το βράδυ να κρυώσουν. Την επόμενη μέρα μπορούμε να απολαύσουμε.

Tips για Φράουλα γλυκό του κουταλιού

Δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε την κατσαρόλα για να μην διαλυθούν οι φράουλες.

Γλυκό_του κουταλιού_φράουλα_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close