Συνταγή για απολαυστικό μουσακά με τρεμουλιαστή μπεσαμέλ και κοκκινιστό φιλέτο κοτόπουλου αντί για κιμά- Μπορείτε να τον φτιάξετε και με το κοτόπουλο που περίσσεψε
Υλικά:
- πατατες 5-6
Για τη γέμιση:
Για τη μπεσαμέλ:
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αλατι 1 πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 7 κουταλιές της σούπας
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- βιτάμ 1 κουταλιά της σούπας
Για το πασπάλισμα:
- κεφαλοτύρι Κατά βούληση τριμμένο
Ξεχωριστός μουσακάς χωρίς μελιτζάνες με πλούσια τρεμουλιαστή μπεσαμέλ και κοκκινιστό φιλέτο κοτόπουλο με πιπεριές αντί για κιμά. Αν δεν σας αρέσει ο κιμάς και προτιμάτε το κοτόπουλο τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτόν τον χορταστικό και νόστιμο μουσακά. Εμείς τον φτιάχνουμε πολύ συχνά όταν περισσεύει φιλέτο κοτόπουλο ή ψαχνό γενικά κι επειδή δεν το τρώμε σκέτο, το βάζουμε είτε σε μουσακά, είτε σε σουφλέ είτε σε ριζότο με λαχανικά.
Ο μουσακάς είναι το εθνικό μας πιάτο! Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν τρώνε τις μελιτζάνες ή τους πέφτει βαρύς ο κιμάς. Έτσι σήμερα θα δούμε μαζί μία παραλλαγή του κλασικού μουσακά με φιλέτο κοτόπουλο αντί για κιμά και πιπεριές αντί για μελιτζάνες.
Είναι ένας πολύ νόστιμος μουσακάς τόσο για το τραπέζι της Κυριακής όσο και για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας όποια μέρα μας αρέσει. Με απλά υλικά και πολύ νοστιμιά, αυτό το φαγητό θα σας κάνει να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να δοκιμάσετε και κάτι διαφορετικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον απολαυστικό μουσακά με κοτόπουλο χωρίς μελιτζάνες:

Εκτέλεση
Θα χρειαστούμε ένα ταψί 35×40 εκατοστών. Παίρνουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τις στρώνουμε στο ταψί το οποίο το έχουμε βουτυρώσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές.

Ανακατεύουμε μέχρι το κοτόπουλο να ασπρίσει από όλες τις μεριές. Έπειτα προσθέτουμε τις κόκκινες και τις πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και την σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Έπειτα το αδειάζουμε πάνω από τις πατάτες.

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφού πήξει αποσύρουμε την μπεσαμέλ από την φωτιά και βάζουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και περιχύνουμε με την μπεσαμέλ το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα. Σας άρεσε η συνταγή; Δείτε και τον μουσακά για αρχάριες: Ο πιο εύκολος μουσακάς βήμα βήμα

Η συνταγή είναι της φίλης μας Mina Papa
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr