Θυμάστε τις γαλακτοφέτες που τρώγαμε μικροί και που μέχρι και σήμερα τα παιδιά ξετρελαίνονται; Σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικές γαλακτοφέτες με αφράτο παντεσπάνι και βελούδινη κρέμα για απογευματινό.
- αυγα 5
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- μελι 1 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 40 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
- νερό 2 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- ζελατίνη 5 γραμμάρια φύλλα
- ζάχαρη άχνη 60 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 100 γραμμάρια
- μελι 50 γραμμάρια
- μασκαρπονε 250 γραμμάρια
- βανίλια 1
Για την κρέμα
Οι γαλακτοφέτες, είναι από τις πιο νόστιμες και λαχταριστές παιδικές αναμνήσεις μας. Θυμόμαστε ακόμα πως κάναμε κάθε φορά που πηγαίναμε σούπερ μάρκετ, για να πείσουμε την μαμά μας, να μας πάρει από μία. Τα ίδια…τραβάμε και με τα δικά μας παιδιά.
Δείτε ακόμα Γλυκό ψυγείου με γαλακτοφέτες
Σήμερα λοιπόν είπαμε να φτιάξουμε τις δικές μας σπιτικές γαλακτοφέτες και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως είναι καλύτερες και από τις αγοραστές. Αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι και βελούδινη, δροσερή κρέμα στην μέση.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις γαλακτοφέτες για απογευματινό :
Εκτέλεση για το παντεσπάνι στις γαλακτοφέτες για απογευματινό
Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη και προσθέτουμε το μέλι, την βανίλια και το νερό. Ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα.
Ρίχνουμε την μαρέγκα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το κακάο εναλλάξ σε δόσεις στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Αδειάζουμε το μείγμα για το παντεσπάνι σε λαδόκολλα, στο ταψί και με τη μαρίζ το απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 230 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 7 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ξεκολλάμε από την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για την κρέμα στις γαλακτοφέτες για απογευματινό
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε εκεί για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία ελαφριά σαντιγί.
Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα.
Δείτε ακόμα Αφράτο γλυκό καραμέλας
Βάζουμε μέσα την ζελατίνη, καλά στυμμένη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνη και να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος. Μεταφέρουμε το μέλι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για τις γαλακτοφέτες για απογευματινό
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση με πριονωτό μαχαίρι. Καλύπτουμε την επιφάνεια με την κρέμα και καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι. Μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τυλιγμένο με μεμβράνη για να παγώσει καλά. Κόβουμε σε μπάρες και απολαμβάνουμε.
Tips για τις γαλακτοφέτες για απογευματινό
Αν θέλουμε λιώνουμε κουβερτούρα και μετά τις 6 ώρες στην κατάψυξη βουτάμε τις γαλακτοφέτες στην κουβερτούρα, αφήνουμε την κουβερτούρα να στεγνώσει και απολαμβάνουμε. Χρησιμοποιήσαμε το ταψί του φούρνου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Eleni Kalaitzidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες