Συνταγή για σπιτικές Kinder γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη ,πιο νόστιμες από τις αγοραστές . Αυτές τις σπιτικές γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη, Τα παιδιά θα τις λατρέψουν.
- αυγα 4 μεσαίου μεγέθους
- μελι 150 γρ.
- κακαο 40 γρ.
- Γάλα φρέσκο 150 γρ.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 150 γρ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.
- αλατι Μια τσιμπιά
Υλικά
- φυτική κρέμα γάλακτος 400 γρ.
- μασκαρπονε 400 γρ.
- μελι 70 γρ.
Για τη Κρέμα
Σίγουρα τα παιδιά σας λατρεύουν τις γαλακτοφέτες kinder. Όμως αποφεύγετε να τους τις αγοράζετε για να μην καταναλώνουν ζάχαρη και γιατί δεν ξέρετε ακριβώς τα υλικά τους. Γι’ αυτό σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικές γαλακτοφέτες kinder με μέλι και χωρίς ίχνος ζάχαρης.
Έτσι και τα παιδάκια μας θα είναι ευχαριστημένα κι εμείς ήσυχοι ότι τους δώσαμε πάλι τα καλύτερα. Με σπιτικό πανεύκολο παντεσπάνι και σπιτική πανεύκολη κρέμα με τυρί μασκαρπόνε και φυτική κρέμα γάλακτος, αυτές οι γαλακτοφέτες θα λατρευτούν και από παιδιά και από μεγάλους. Ιδανικές για παιδικό πάρτι ή για το σχολείο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Kinder γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χτυπάμε στον κάδο του μίξερ για 7 λεπτά τα αυγά μαζί με το μέλι μέχρι να πάρει το μείγμα μας όγκο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και συγχρόνως χτυπάμε στο μίξερ για ακόμη 3 λεπτά προσθέτοντας το γάλα. Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά αρχικά δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι και με μία μαρίζ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Συνεχίζουμε με άλλες δύο κουταλιές της σούπας κακάο και προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ εναλλάξ μέχρι να βγει ένα αφράτο σοκολατένιο μείγμα.
Ανοίγουμε τον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Στο χαμηλό ταψί του φούρνου αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και βάζουμε μία λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Σπιτική Nutella χωρίς ζάχαρη
Την αλείφουμε και αυτήν με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλήσει το μείγμα και μεταφέρουμε το μείγμα μας. Το ψήνουμε για 12 λεπτά. Βγάζουμε το παντεσπάνι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σκεπάζοντάς το με μία καθαρή πετσέτας.
Εκτέλεση για την κρέμα
Αρχικά, Παίρνουμε δύο μπολ. Στο ένα τοποθετούμε το μασκαρπόνε και το μέλι και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Στο άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τοποθετούμε σε δόσεις με μία μαρίζ το μείγμα με το μασκαρπόνε στη σαντιγί. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά έτσι ώστε να δέσει.
Πως θα στήσουμε τις γαλακτοφέτες
Μόλις δέσει το μείγμα για την κρέμα, Παίρνουμε έναν καθαρό χάρακα και μετράμε το πλάτος από το παντεσπάνι. Το κόβουμε ακριβώς στην μέση με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια. Το ένα κομμάτι το βάζουμε στην άκρη. Με την βοήθεια ενός παραλληλόγραμμου τσερκιού βάζουμε το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα με μία μαρίζ την κρέμα για να μπορέσει πάει παντού.
Σκεπάζουμε με το άλλο μισό παντεσπάνι και πιέζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε το γλυκό μας για όλο το βράδυ στο ψυγείο να σφίξει. Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σιγά σιγά για να μη χαλάσει το στήσιμο του γλυκού.
Παίρνουμε και πάλι τον χάρακα και μετράμε το πλάτος και από την πάνω και από την κάτω πλευρά. Χαράζουμε ανά 5 εκατοστά έτσι ώστε να βγουν 12 γαλακτοφέτες. Τις κόβουμε κάθετα και οι Kinder γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη είναι έτοιμες για τα παιδάκια μας!
Κόλπα για τις σπιτικές Kinder γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη
Τις γαλακτοφέτες τις φυλάσσουμε στο ψυγείο. Καλό είναι να τις βάλουμε σε ένα βαθύ πιάτο ή πιατέλα το οποίο θα το καλύψουμε με μεμβράνη. Αυτό γίνεται για να παραμείνουν αφράτες και μετά από ημέρες. Κρατάνε στο ψυγείο για πέντε με εφτά ημέρες. Αν και δεν πιστεύουμε πως θα μείνουν τόσο.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Evangelos Kourouklis
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα