Kinder- γαλακτοφέτες -χωρίς- ζάχαρη -

Συνταγή για σπιτικές Kinder γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη ,πιο νόστιμες από τις αγοραστές . Τα παιδιά θα τις λατρέψουν.

Σίγουρα τα παιδιά σας λατρεύουν τις γαλακτοφέτες kinder. Όμως αποφεύγετε να τους τις αγοράζετε για να μην καταναλώνουν ζάχαρη και γιατί δεν ξέρετε ακριβώς τα υλικά τους. Γι’ αυτό σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικές γαλακτοφέτες kinder με μέλι και χωρίς ίχνος ζάχαρης.

Έτσι και τα παιδάκια μας θα είναι ευχαριστημένα κι εμείς ήσυχοι ότι τους δώσαμε πάλι τα καλύτερα. Με σπιτικό πανεύκολο παντεσπάνι και σπιτική πανεύκολη κρέμα με τυρί μασκαρπόνε και φυτική κρέμα γάλακτος, αυτές οι γαλακτοφέτες θα λατρευτούν και από παιδιά και από μεγάλους. Ιδανικές για παιδικό πάρτι ή για το σχολείο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Kinder γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Στην αρχή χτυπάμε στον κάδο του μίξερ για 7 λεπτά τα αυγά μαζί με το μέλι μέχρι να πάρει το μείγμα μας όγκο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και συγχρόνως χτυπάμε στο μίξερ για ακόμη 3 λεπτά προσθέτοντας το γάλα. Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Kinder γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη

Ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά αρχικά δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι και με μία μαρίζ ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Συνεχίζουμε με άλλες δύο κουταλιές της σούπας κακάο και προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ εναλλάξ μέχρι να βγει ένα αφράτο σοκολατένιο μείγμα.

Ανοίγουμε τον φούρνο και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Στο χαμηλό ταψί του φούρνου αλείφουμε λίγο ηλιέλαιο και βάζουμε μία λαδόκολλα.

Δείτε ακόμα Σπιτική Nutella χωρίς ζάχαρη

Την αλείφουμε και αυτήν με λίγο ηλιέλαιο για να μην κολλήσει το μείγμα και μεταφέρουμε το μείγμα μας. Το ψήνουμε για 12 λεπτά. Βγάζουμε το παντεσπάνι και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σκεπάζοντάς το με μία καθαρή πετσέτας.

Kinder γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση για την κρέμα

Παίρνουμε δύο μπολ. Στο ένα τοποθετούμε το μασκαρπόνε και το μέλι και το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός. Στο άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Τοποθετούμε σε δόσεις με μία μαρίζ το μείγμα με το μασκαρπόνε στη σαντιγί. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 30 λεπτά έτσι ώστε να δέσει.

Εκτέλεση για το στήσιμο

Παίρνουμε έναν καθαρό χάρακα και μετράμε το πλάτος από το παντεσπάνι. Το κόβουμε ακριβώς στην μέση με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια. Το ένα κομμάτι το βάζουμε στην άκρη. Με την βοήθεια ενός παραλληλόγραμμου τσερκιού βάζουμε το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα με μία μαρίζ την κρέμα για να πάρει παντού.

Σκεπάζουμε με το άλλο μισό παντεσπάνι και πιέζουμε ελαφρώς. Αφήνουμε το γλυκό μας για όλο το βράδυ στο ψυγείο να σφίξει. Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε σιγά σιγά για να μη χαλάσει το στήσιμο του γλυκού.

Παίρνουμε και πάλι τον χάρακα και μετράμε το πλάτος και από την πάνω και από την κάτω πλευρά. Χαράζουμε ανά 5 εκατοστά έτσι ώστε να βγουν 12 γαλακτοφέτες. Τις κόβουμε κάθετα και οι Kinder γαλακτοφέτες χωρίς ζάχαρη είναι έτοιμες για τα παιδάκια μας!

Kinder-γαλακτοφέτες- χωρίς- ζάχαρη-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Evangelos Kourouklis

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close