γαλέος-με-μουστάρδα-και-θυμάρι-συνταγή-

Συνταγή για γαλέος με μουστάρδα και θυμάρι για το μεσημεριάνο μας. Ο γαλέος είναι ένα νόστιμο ψάρι με λίγα κόκαλα που μπορούμε να τον απολαύσουμε και με σκορδαλιά. Σήμερα όμως θα τον δοκιμάσουμε πιο ζουμερό και αρωματικό από ποτέ με μουστάρδα και θυμάρι.

Στην οικογένειά μας, επειδή προτιμούμε τον γαλέο από τον μπακαλιάρο, κάθε φορά που τα ελληνικά έθιμα θέλουν να απολαμβάνουμε μπακαλιάρο, τον αντικαθιστούμε με γαλέο. Παρόλα αυτά ο γαλέος είναι ένα υπέροχο, χορταστικό ψάρι, χωρίς πολλά κόκαλα που το φτιάχνουμε γενικά μέσα στον χρόνο.

Δείτε ακόμα Το φαγητό της Πέμπτης: Μπακαλιάρος πλακί

Σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να μαγειρέψουμε τον γαλέο πιο ζουμερό και αρωματικό από ποτέ με μουστάρδα και θυμάρι! Είναι ένα εξαιρετικό πιάτο για μικρούς και μεγάλους στο μεσημεριάνο μας και συνοδεύει τέλεια το κρασάκι μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον γαλέο με μουστάρδα και θυμάρι:

γαλέος-με-μουστάρδα-και-θυμάρι-συνταγή-

Εκτέλεση για τον γαλέο με μουστάρδα και θυμάρι

γαλέος-με-μουστάρδα-και-θυμάρι-συνταγή-

Αρχικά ξεπαγώνουμε τον γαλέο και τον πλένουμε πολύ καλά. Τον βάζουμε σε ένα ταψί με τα νερά του και ρίχνουμε από πάνω το θυμάρι, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.

γαλέος-με-μουστάρδα-και-θυμάρι-συνταγή-

Δείτε ακόμα Γαυρός ριγανάτος εύκολη και γρήγορη συνταγή για τεμπέλες

γαλέος-με-μουστάρδα-και-θυμάρι-συνταγή-

Σε ένα σέικερ χτυπάμε την μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την σκόνη σκόρδου και το νερό. Περιχύνουμε με το μείγμα τον γαλέο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να τον γυρίσουμε, μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και να μείνει μόνο με το λάδι του.

γαλέος-με-μουστάρδα-και-θυμάρι-συνταγή-

Δείτε ακόμα Γαρίδες στο φούρνο με μουστάρδα και λεμόνι

γαλέος-με-μουστάρδα-και-θυμάρι-συνταγή-

Δείτε ακόμα Γαρίδες σαγανάκι λευκό

γαλέος-με-μουστάρδα-και-θυμάρι-συνταγή-

Την συνταγή την είδαμε από την αγαπημένη μας ομάδα Γιαγιά Μαίρη εν δράσει

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close