Γαλοπούλα-ψητή-συνταγή-

Συνταγή για Γαλοπούλα ψητή σκέτο λουκούμι. Ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και τα Χριστούγεννα.

Σήμερα σας έχουμε μία πολύ ξεχωριστή συνταγή. Θα μαγειρέψουμε γαλοπούλα ψητή υγιεινή, στην λαδόκολλα με μπόλικα μπαχαρικά. Γίνεται τόσο μαλακή που θυμίζει αρνάκι γάλακτος μόνο που δεν έχει χοληστερίνη! Αυτό το πιάτο μας είναι ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά ακόμη και τα Χριστούγεννα.

Η γαλοπούλα έχει την τάση να είναι στιφό πιάτο. Αυτός ο τρόπος όμως την κάνει σκέτο λουκούμι. Με μέλι, μουστάρδα, λεμόνι, πολλά μπαχαρικά και συνοδευόμενο με πατάτες φούρνου. Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την γαλοπούλα ψητή:

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε την γαλοπούλα και της κάνουμε μασάζ με το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το θυμάρι, την πάπρικα, την μουστάρδα και το λεμόνι. Στην συνέχεια κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και προσθέτουμε στις πατάτες το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι, τον χυμό λεμονιού, τον κουρκουμά και τα σκόρδα.

Δείτε ακόμα Back to school: Ψωμάκια με τυρί κρέμα, τυριά και γαλοπούλα

Προσθέτουμε στο ταψί του φούρνου το νερό και το ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου αφού πρώτα έχουμε καλύψει το φαγητό με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο για 1μιση ώρα, στις αντιστάσεις. Στην συνέχεια το ανοίγουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο χωρίς την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο για ακόμη μισή ώρα.

Γαλοπούλα-ψητή-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close