Γαρίδες- με -φέτα-: Λαχταριστή- συνταγή-

Ολόκληρες γαρίδες με φέτα που θα συνοδεύσει το ούζο, το τσίπουρο ή την μπυρίτσα σας.

Μπορεί να μπήκε το Φθινόπωρο όμως οι θερμοκρασίες ακόμη είναι Αυγουστιάτικες. Οπότε σίγουρα το σηκώνει το κλίμα μία παγωμένη μπύρα, ένα ουζάκι με 1 παγάκι ή ένα παγωμένο τσίπουρο. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε πως μπορείτε να συνοδεύσετε τα αγαπημένα σας ποτά.

Μα φυσικά με ένα λευκό σαγανάκι γαρίδα. Σίγουρα έχετε δοκιμάσει το πεντανόστιμο κόκκινο σαγανάκι γαρίδας όμως σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να απολαύσουμε τις γαρίδες μας σε σαγανάκι, αλλά αλλιώς. Μπορεί να σας αρέσουν και οι Γαρίδες με κοχύλια. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση

Στην αρχή αφαιρούμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα βράζουμε σε 200 ml νερό για 10 λεπτά. Αφού βράσουν περνάμε τον ζωμό από σίτα. Σε ένα ευρύχωρο τηγάνι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά.

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την μουστάρδα ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τον ζωμό από τα κεφάλια της γαρίδας, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά.

Δείτε ακόμα Γαρίδες τηγανιτές με όλα τα μυστικά

Μόλις η σάλτσα μας δέσει, προσθέτουμε και τις γαρίδες και βράζουμε το σαγανάκι για 4-5 λεπτά ακόμη. Στο τέλος βάζουμε την φέτα και τον άνηθο και αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Γαρίδες- με- φέτα-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Boriana Ilieva

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close