γαριδομακαρονάδα-της-Αργυρώς Μπαρμπαρίγου-συνταγή-

Συνταγή για αυθεντική γαριδομακαρονάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με όλα τα μυστικά της για την Σαρακοστή αλλά και κάθε περίοδο νηστείας. Μοσχοβολάει θάλασσα.

 

Γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

 

Λαχταριστή γαριδομακαρονάδα που μοσχοβολάει θάλασσα, για τη περίοδο της Σαρακοστής αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας. Αυτή η γαριδομακαρονάδα, είναι η αυθεντική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, είναι πανεύκολη, έχει σίγουρη επιτυχία αλλά και όλα τα μυστικά για να βγει πιο νόστιμη και από ψαροταβέρνας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς:

γαριδομακαρονάδα-της-Αργυρώς Μπαρμπαρίγου-συνταγή-

Εκτέλεση για τη γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς

Αρχικά καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζοντας το κέλυφος αλλά αφήνοντας το κεφάλι, γιατί σε αυτό βρίσκεται όλη η γεύση. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο της γαρίδας από τη ράχη της. Έπειτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μπούκοβο. Σβήνουμε με το ούζο και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τις βράζουμε για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε και πάλι τις γαρίδες και τις βράζουμε για 2 λεπτά με τη σάλτσα. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα.

 

Λαχταριστή και απολαυστική γαριδομακαροναδα!

 

Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως είναι από το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να δέσει η σάλτσα. Θέλουμε τα μακαρόνια να στάζουν το νερό τους προτού μπουν στη σάλτσα. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Μυστικά για τη τέλεια γαριδομακαρονάδα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Για περισσότερη νοστιμιά κρατάμε το κεφάλι πάνω στην γαρίδα. Αυτό είναι το μυστικό για να έχετε έντονη και ζωντανή γεύση στο φαγητό σας.

Πως θα πετύχω την πιο ζουμερή και τρυφερή γαρίδα.

Μη μαγειρεύετε πολύ ώρα. Ελάχιστα λεπτά είναι αρκετά για να βγάλουν όλη την γεύση και την νοστιμιά τους στην σάλτσα, αλλά συγχρόνως να παραμείνουν ζουμερές και τρυφερές. Όσο πιο πολύ τις βράζετε τόσο πιο στεγνές, σκληρές και συρρικνωμένες θα βγουν.

Τελειώστε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα

Δυο φορές πιο νόστιμη θα βγει η γαριδομακαρονάδα σας με αυτόν τον τρόπο. Βράστε τα μακαρόνια σας 1-2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία και τελειώστε το βράσιμο τους μέσα στην πλούσια σάλτσα. Έτσι θα ρουφήξουν όλα τα αρώματα και τη νοστιμιά.

Ούζο ή κρασί;

Ψηφίζω ούζο με διαφορά, γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό. Δοκιμάστε το και περιμένω εντυπώσεις.

Απολαύστε την χωρίς τυρί!

Σε αυτή τη συνταγή το τυρί απαγορεύεται δια ροπάλου. Άλλωστε έχετε ένα τόσο φρέσκο, πολύτιμο υλικό που σας κάνει να γεύεστε τη φρεσκάδα της θάλασσας σε κάθε μπουκιά. Σερβίρετε αμέσως και μην αφήσετε για κανένα λόγο αυτή να περιμένει για ώρα.

Κρύο νερό στα μακαρόνια;

Ποτέ μην τα κρυώνετε σε τρεχούμενο νερό. Είναι περιττό. Κρατήστε όλη την νοστιμιά του ζυμαρικού κι αφήστε να ρουφήξει την υπέροχη σάλτσα και όχι νερό. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και να το προσθέσετε στη σάλτσα με τις γαρίδες για να αραιώσει.

Tips για τη γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς

Αντί για μπούκοβο μπορούμε να βάλουμε 1 μικρή καυτερή πιπεριά. Η καστανή ζάχαρη είναι προαιρετική.

γαριδομακαρονάδα-της-Αργυρώς Μπαρμπαρίγου-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Natasa Cuka

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close