Τονολακέρδα παστή με θυμάρι και δεντρολίβανο από τηSofia kara

Τονολακέρδα παστή με θυμάρι και δεντρολίβανο μια συνταγή πολίτικη για παστά Τονάκια  που θα σας ενθουσιάσει. Γίνεται και με παλαμίδα.

Tονολακέρδα ονομάζουμε τον τόνο εφόσον τον κάνουμε παστό. Η διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή, για να ψηθεί καλά ο τόνος. Θα περιμένουμε κάποιες μέρες ανάλογα με το μέγεθός που έχει ο  τόνος που θα αγοράσουμε.   Το πόσο θα χρειαστεί να γίνει η τονολακέρδα εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού και από τι μέγεθος θα έχουν οι φέτες που θα κόψετε τον τόνο.

Πάντως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Είναι τσιπουρομεζές από τους λίγους.

Δείτε ακόμη Συνοδευτικα-ορεκτικα για το Χριστουγεννιατικο τραπεζι!

Εκτέλεση για τονολακέρδα

Αγόρασα δυο κιλά ψάρια τονακια!
Μεγαλούτσικα λίγο για να τα φιλεταρω καλά!
Πήρα ένα παραλληλογραμο ταπερ!
Στον πατο έβαλα αλάτι μπόλικο και αράδιασα τα ψάρια ακαθάριστα!

Τα σκέπασα πολύ καλά με το χοντρό αλάτι και τα έκλεισα με το καπάκι!
Επειδή ηταν μεγαλουτσικα τα εκανα σε δυο ταπερ!
Τα ψάρια πρέπει να είναι φρεσκότατα!
Τα έβαλα στο ψυγείο για πέντε μέρες για να ψηθούν καλά από το αλάτι!
Μέτα το πέρας των πέντε ήμερων, τα έβγαλα από το αλάτι τα έπλυνα καλά και άρχισα να τα καθαρίζω και να τα φιλεταρω!

Αφού τα έπλυνα καλά τα φιλετάκια τα έβαλα στο ταπερ με μπόλικο ξίδι να σκεπαστούν!
Τα έβαλα παλι στο ψυγείο για δυο με τρεις μέρες για να φύγει τελείως το αίμα και να ασπρίσουν!
Πέταξα το ξύδι τα ξέπλυνα λίγο και τα έβαλα μέσα σε βάζα!
Γέμισα τα βάζα με λάδι, έβαλα θυμάρι και δενδρολίβανο και τα έκλεισα με το καπάκι!
Όποιος θέλει μπορεί να βάλει και σκορδάκι!
Τα έβαλα στο ψυγείο και είναι έτοιμα για το χειμώνα!

Τονολακέρδα παστή με θυμάρι και δεντρολίβανο από τηSofia kara

Τονολακέρδα παστή με θυμάρι και δεντρολίβανο από τηSofia kara

Τονολακέρδα παστή με θυμάρι και δεντρολίβανο από τηSofia kara

Close