γιαννιώτικα-πασχαλινά κουλουράκια-συνταγή-

Συνταγή για μαλακά, αφράτα Πασχαλινά κουλούρια από την Γκόλφω Νικολού από τα Γιάννενα. Τα γιαννιώτικα Πασχαλινά κουλούρια έχουν αφήσει ιστορία και πρέπει να τα δοκιμάσετε. Συνταγή με σίγουρη επιτυχία.

 

Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία της Βέφας Αλεξιάδου

 

Τα Πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια έχουν αφήσει ιστορία. Κι επειδή τα Γιάννενα είναι ξακουστά για τα Πασχαλινά τους κουλούρια, είπαμε να φτιάξουμε αυτά τα πεντανόστιμα κουλούρια από τα χεράκια της Γκόλφως. Είναι μαλακά και πεντανόστιμα και σίγουρα θα σας ξετρελάνουν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιαννιώτικα Πασχαλινά κουλούρια:

γιαννιώτικα-πασχαλινά κουλουράκια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα γιαννιώτικα Πασχαλινά κουλούρια

Αρχικά χτυπάμε την ζάχαρη με τα αυγά στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τις βανίλιες. Ανακατεύουμε την αμμωνία στον χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο φρέσκο βούτυρο και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

Ανακατεύουμε απαλά για να μη πέσει ο όγκος καθώς προσθέτουμε το αλεύρι. Θέλουμε να πάρουμε μία κολλώδης ζύμη την οποία θα τη βάλουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, σκεπασμένη για να σφίξει.

Στη συνέχεια βουτυρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα κουλούρια μας κάνοντας μία τρύπα στη μέση και ανοίγοντας ελαφρά προς τα έξω. Για ευκολία μπορούμε να τα κάνουμε και με κορνέ, χωρίς σχέδιο.

 

Τριφτά Πασχαλινά κουλουράκια με μπέικιν

 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, πάνω κάτω, σε λαδόκολλα για 12 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο. Μόλις κρυώσουν τα πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

γιαννιώτικα-πασχαλινά κουλουράκια-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close