-Γιαουρτοζελέ -κερασί -

Δροσιστικό γιαουρτοζελέ , ελαφρύ με ζελέ κεράσι για να δροσιζόμαστε τα Αυγουστιάτικα απογεύματα.

Το ζελέ είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό επιδόρπιο. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει καθόλου θερμίδες και είναι πολύ δροσιστικό. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε γιαουρτοζελέ κερασί ένα διαιτητικό γλυκό με ζελέ κεράσι και γιαούρτι στραγγιστό 2%.

Στην ουσία θα φτιάξουμε δύο μείγματα από ζελέ και στο δεύτερο μείγμα θα βάλουμε και το γιαούρτι. Είναι ένα γλυκό πεντανόστιμο αλλά και πανέμορφο εμφανισιακά χωρίς καθόλου ζάχαρη. Το γιαουρτογλυκό κεράσι είναι ιδανικό, για ανθρώπους με διαβήτη γιατί είναι χωρίς ζάχαρη αλλά και για εκείνους που προσέχουν την διατροφή τους και έχει μόλις 2 υλικά.

Τέλος, μπορούμε να το προσφέρουμε άνετα στα παιδιά και σίγουρα θα τους αρέσει πολύ, αφού το τρεμάμενο ζελέ είναι πολύ διασκεδαστικό αλλά και νόστιμο για τα γούστα τους. Φυσικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια γεύση ζελέ μας αρέσει. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση: 

Εκτέλεση

Στην αρχή ετοιμάζουμε το πρώτο σακουλάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε στα ποτήρια το ζελέ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο, πλάγια πάνω σε ένα μπουκάλι νερό. Αφήνουμε μέχρι να πήξει το ζελέ τελείως.

Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το γιαουρτοζελέ. Πρώτα ετοιμάζουμε το ζελέ κεράκι και πάλι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις το ζελέ είναι έτοιμο προσθέτουμε μέσα στο ζελέ το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το γιαούρτι.

Δείτε ακόμα Εύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ σε πυρέξ

Ρίχνουμε το μείγμα στα ποτήρια μας και τοποθετούμε τα ποτήρια και πάλι στο ψυγείο, σε όρθια θέση μέχρι να πήξει καλά και το μείγμα με το γιαούρτι. Μόλις παγώσουν απολαμβάνουμε.

-Γιαουρτοζελέ -κερασί -

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close