Γιουβαρλάκια- με -τόνο-

Συνταγή για Γιουβαρλάκια με τόνο .Σούπα γιουβαρλάκια με τόνο μια εξαιρετική  συνταγή για εναλλακτικά γιουβαρλάκια με τόνο

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε παρέα πεντανόστιμα, αφράτα και πρωτότυπα γιουβαρλάκια με  τόνο. Είναι υπέροχα γιουβαρλάκια με πάπρικα, χυμό λεμονιού, άνηθο, μαϊντανό και μερικά ακόμη απλά υλικά.

Γιουβαρλάκια με τόνο λοιπόν  που  αντί για κιμά θα βάλουμε τόνο. Είναι τόσο νόστιμη αυτή η σούπα με γιουβαρλάκια που θα τα φτιάχνετε συχνά

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια με τόνο:

Γιουβαρλάκια- με -τόνο-

Προεργασία για τα γιουβαρλάκια

Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια. Τρίβουμε το καρότο στο ψιλό του τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.

Εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια

Αρχικά στραγγίζουμε τις κονσέρβες από το λάδι τους και τους βάζουμε σε μία λεκάνη. Στην ίδια λεκάνη προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ρύζι, το τριμμένο καρότο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα.

Επίσης προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ζυμώνοντας μέχρι να δέσει η ζύμη του τόνου. Βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα αλουμινόχαρτο και αφού πλάθουμε τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε από όλες τις πλευρές.

Γιουβαρλάκια με τόνο

Εκτέλεση για την σούπα

Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιμένουμε να διαλυθούν οι κύβοι λαχανικών. Κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε κύβους και τα ρίχνουμε με το που το νερό αρχίσει να βράζει έτσι ώστε να χυλώσει η σούπα αργότερα.

Αφού αλευρώσουμε τα γιουβαρλάκια τα βάζουμε στο νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην διαλυθούν. Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για 20 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια παίρνουμε τον χυμό λεμονιού για την σούπα και ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα Καλαμαράκια με ρύζι

Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε στο μείγμα και λίγο από το καυτό ζουμί του φαγητού μας σιγά σιγά, χτυπώντας το μείγμα παράλληλα σιγά σιγά, όπως στο αυγόκομμα. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο φαγητό ανακατεύοντας κουνώντας την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.

Tips για τα γιουβαρλάκια με τόνο

Αντί για ρύζι γλασέ μπορούμε να βάλουμε ρύζι Καρολίνα. Η καπνιστή πάπρικα είναι προαιρετική.

Γιουβαρλάκια- με -τόνο-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Thanos Ntrosxos

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close