Συνταγή για Γιουβαρλάκια με τόνο .Σούπα γιουβαρλάκια με τόνο μια εξαιρετική συνταγή για εναλλακτικά γιουβαρλάκια με τόνο
- τονος 2 κονσέρβες
- κρεμμυδι 2 μέτρια
- ρυζι 1 κούπα γλασέ
- καρότο 1 μεγάλο
- άνηθος Μπόλικος
- μαιντανος Μπόλικος
- ελαιολαδο Λίγο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Λίγο για να δέσει η ζύμη
- Καπνιστή πάπρικα Κατά βούληση
- λεμονι Χυμό από 1
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
Για το αλεύρωμα
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο Λίγο
- αλατι Μπόλικο
- πιπέρι Μπόλικο
- λεμονι Χυμός από 1
- κύβοι λαχανικών 2
- πατατες 2 μέτριες
- καρότο 1
Για την σούπα
Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε παρέα πεντανόστιμα, αφράτα και πρωτότυπα γιουβαρλάκια με τόνο. Είναι υπέροχα γιουβαρλάκια με πάπρικα, χυμό λεμονιού, άνηθο, μαϊντανό και μερικά ακόμη απλά υλικά.
Γιουβαρλάκια με τόνο λοιπόν που αντί για κιμά θα βάλουμε τόνο. Είναι τόσο νόστιμη αυτή η σούπα με γιουβαρλάκια που θα τα φτιάχνετε συχνά
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια με τόνο:
Προεργασία για τα γιουβαρλάκια
Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια. Τρίβουμε το καρότο στο ψιλό του τρίφτη. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Εκτέλεση για τα γιουβαρλάκια
Αρχικά στραγγίζουμε τις κονσέρβες από το λάδι τους και τους βάζουμε σε μία λεκάνη. Στην ίδια λεκάνη προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ρύζι, το τριμμένο καρότο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και την καπνιστή πάπρικα.
Επίσης προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το κορν φλάουρ. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις ζυμώνοντας μέχρι να δέσει η ζύμη του τόνου. Βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε ένα αλουμινόχαρτο και αφού πλάθουμε τα γιουβαρλάκια τα αλευρώνουμε από όλες τις πλευρές.
Εκτέλεση για την σούπα
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιμένουμε να διαλυθούν οι κύβοι λαχανικών. Κόβουμε τις πατάτες και το καρότο σε κύβους και τα ρίχνουμε με το που το νερό αρχίσει να βράζει έτσι ώστε να χυλώσει η σούπα αργότερα.
Αφού αλευρώσουμε τα γιουβαρλάκια τα βάζουμε στο νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία, για να μην διαλυθούν. Βράζουμε τα γιουβαρλάκια για 20 λεπτά περίπου. Στην συνέχεια παίρνουμε τον χυμό λεμονιού για την σούπα και ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα Καλαμαράκια με ρύζι
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε στο μείγμα και λίγο από το καυτό ζουμί του φαγητού μας σιγά σιγά, χτυπώντας το μείγμα παράλληλα σιγά σιγά, όπως στο αυγόκομμα. Ρίχνουμε το μείγμα μας στο φαγητό ανακατεύοντας κουνώντας την κατσαρόλα για να δέσει η σάλτσα.
Tips για τα γιουβαρλάκια με τόνο
Αντί για ρύζι γλασέ μπορούμε να βάλουμε ρύζι Καρολίνα. Η καπνιστή πάπρικα είναι προαιρετική.
Η συνταγή είναι του φίλου μας Thanos Ntrosxos
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα