εκλέρ-με-σοκολάτα-

Γλυκό ψυγείο εκλέρ με σοκολάτα

Συνταγή για γλυκό ψυγείου εκλέρ με γεύση σοκολάτα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη.

Υλικά:

Για τη βάση :

Για την επικάλυψη:

  • πραλίνα 200 γραμμάρια περίπου γκοφρέτα

Έχετε δοκιμάσει ποτέ εκλέρ με γεύση σοκολάτα και γκοφρέτα; Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει το πιο νόστιμο και σοκολασμένο εκλέρ με πραλίνα γκοφρέτα και σοκολατένια μπισκότα. Είναι ένα γλυκό ψυγείου με αφράτη σαντιγί για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για κάθε άλλο τραπέζι, γιορτή ή υπογλυκαιμίες της οικογένειας.

Το εκλέρ είναι ένα κλασικό γαλλικό γλυκό όμως ο Δημήτρης Μιχαηλίδης αποφάσισε να κάνει μία δική του παραλλαγή για τους λάτρεις της σοκολάτας. Κι επειδή ανήκουμε κι εμείς σε αυτούς είπαμε να το δοκιμάσουμε και μείναμε έκπληκτοι. Νόστιμο και αφράτο εκλέρ με σοκολάτα και μπισκοτένια βάση που θα λατρέψετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το εκλέρ με σοκολάτα:

εκλέρ-με-σοκολάτα-

ENGLISH

-2 sachets instant vanilla pudding -800 ml milk -250 ml whipped cream

-chocolate biscuits -extra milk -Waffle-flavored praline DIMITRIS MICHAILIDIS

In a bowl, beat the instant pastry cream with the milk for 2’-3’. Add the whipped cream and mix. Dip the chocolate biscuits in milk and arrange them in a 20×30 cm baking dish. Spread half of the cream and continue again with biscuits dipped in milk. Put the remaining half of the cream, cover with chocolate biscuits dipped in milk and spread the Waffle-flavored praline DIMITRIS MICHAILIDIS which you have heated in the microwave or in a bain-marie. Put the dessert in the refrigerator for at least 1 hour, ideally longer, to soften the biscuits.

εκλέρ-με-σοκολάτα-

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με το γάλα για 2’-3’. Προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα σοκολατένια πτι-μπερ σε γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 20×30 εκ. Απλώνουμε τη μισή κρέμα και συνεχίζουμε ξανά με πτι-μπερ βουτηγμένα στο γάλα.

Βάζουμε την υπόλοιπη μισή κρέμα, σκεπάζουμε με σοκολατένια πτι-μπερ βουτηγμένα σε γάλα και απλώνουμε την Πραλίνα Γκοφρέτα την οποία έχουμε ζεστάνει στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ιδανικά παραπάνω για να μαλακώσουν τα μπισκότα. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

εκλέρ-με-σοκολάτα-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:

Άλλες συνταγές για εκλέρ που θα λατρέψεις:

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr