Γλυκό ψυγείου με κρέμα - φράουλα_

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα- φράουλα και μπισκότα πτι μπερ για όλες τις ώρες.

Τα γλυκά ψυγείου αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους επειδή είναι πεντανόστιμα, είναι δροσερά, είναι πολύ ελαφριά στην γεύση τις περισσότερες φορές, είναι πολύ οικονομικά μα πάνω από όλα είναι πολύ εύκολο στο να τα φτιάξεις.

Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε λαχταριστό γλυκό ψυγείου κρέμα – φράουλα και μπισκότα πτι μπερ, μία βελούδινη και πανεύκολη κρέμα που θα την φτιάξουμε μόνοι μας και φυσικά μια αξεπέραστη σάλτσα φράουλας που θα απογειώσει την γεύση. Είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά ψυγείου που έχουμε δοκιμάσει. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για την βάση

Παίρνουμε ένα ταψί ή ένα τάπερ 30×27 και στρώνουμε στον πάτο του 2 σειρές μπισκότων. Ξεκινάμε την εκτέλεση της κρέμας.

Εκτέλεση για την κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, το κάστερ πάουντερ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε διαρκώς σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το μείγμα μας και να γίνει μία βελούδινη κρέμα. Όπως είναι καυτή η κρέμα, ρίχνουμε την μισή πάνω από τα μπισκότα. Πάνω από την πρώτη στρώση της κρέμας βάζουμε άλλες δύο σειρές μπισκότα.

Πάνω από τα μπισκότα ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει στο ψυγείο και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την σάλτσα φράουλας.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση για την σάλτσα φράουλας

Στην αρχή πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε από αυτές τα κοτσάνια τους. Τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Στο μπολ με τις φράουλες προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τον φρεσκοστημένο χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε τα υλικά μας, σκεπάζουμε το σκεύος και τοποθετούμε το μείγμα μας στο ψυγείο για όλη την νύχτα. Την επόμενη μέρα βγάζουμε τις φράουλες από το ψυγείο και ρίχνουμε τα υγρά που θα έχουν βγάλει όλο το βράδυ σε μία κατσαρόλα.

Προσθέτουμε στα υγρά της φράουλας το κορν φλάουρ, το νερό και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Επίσης προσθέτουμε τον συσκευασμένο ζελέ φράουλας σε σκόνη και βάζουμε το μείγμα μας στην εστία, σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο.

Δείτε ακόμα Εύκολο γλυκό ψυγείου με σώς φράουλας

Αφού πήξει ελαφρώς προσθέτουμε τις φρέσκες φράουλες και βράζουμε το μείγμα μας για 3 λεπτά. Αφού περάσουν τα 3 λεπτά απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει περιχύνουμε με την σάλτσα φράουλας το γλυκό μας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Tips για γλυκό ψυγείου με κρέμα – φράουλα

Αντί για κάστερ πάουντερ μπορούμε να βάλουμε 100 γρ. κορν φλάουρ στην κρέμα.

Γλυκό_ ψυγείου_ με_ κρέμα_ - φράουλα_

Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close