Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Γλυκό του κουταλιού κεράσι με δεμένο σιρόπι

Συνταγή για δεμένο γλυκό του κουταλιού κεράσι με εύκολη εκτέλεση και απόλυτα δεμένο σιρόπι. Δοκιμάστε το και πάνω από γιαούρτι ή παγωτό καϊμάκι.

Υλικά:

Για το σιρόπι :

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού κεράσι με λίγα υλικά και εύκολη εκτέλεση για το γλυκό του Καλοκαιριού. Το πιο νόστιμο γλυκό του κουταλιού με δεμένο σιρόπι για να το απολαύσουμε σκέτο ή να το βάλουμε πάνω από παγωτό καϊμάκι ή δροσερό γιαούρτι.

Το γλυκό του κουταλιού κεράσι τρώγεται άνετο σκέτο αλλά είναι το κάτι άλλο πάνω από γλυκά ψυγείου, δροσερά γιαούρτια ή ακόμη και παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.

Γλυκό του κουταλιού πελτές κυδώνι

Σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα γλυκό του κουταλιού κεράσι με απόλυτα δεμένο σιρόπι. Με το σιρόπι του μπορείτε να σιροπιάσετε παντεσπάνι από τούρτες ή γλυκά ψυγείου.

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κουκούτσια προσεκτικά όσο μπορούμε. Τα βάζουμε σε λεκάνη με νερό να τα σκεπάζει που μέσα έχουμε στύψει 2 μεγάλα λεμόνια και 1 κουταλιά κρεμόριο. Αφήνουμε 3-4 ώρες.

Γλυκό του κουταλιού αγριόσυκο από τον Γιώργο Ζώλη

Τα βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη το νεράκι και τη βανίλια. Αφήνουμε για ένα βράδυ. Το επόμενο πρωί τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τα ξαναβράζουμε για 5-6 λεπτά προσεκτικά γιατί φουσκώνει και είναι έτοιμο…

Tips

Το κρεμόριο είναι φυσικό διογκωτικό γλυκών. Όχι χημικό όπως τo μπέικιν πάουντερ. Μετά το πρώτο βράσιμο όταν κρυώσει λίγο κουνάμε την κατσαρόλα και οι αφροί που έχουν κατακάτσει μαζεύονται δύο κέντρο της κατσαρόλας…Τους αφαιρούμε με ένα κουτάλι… Χρησιμοποιήσαμε μαύρο κεράσι και με το λεμόνι έχασε λίγο από το χρώμα του, γι’ αυτό βγήκε τόσο σκούρο.

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Η φωτογραφία της συνταγή είναι από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr