γλυκό-του-κουταλιού-πορτοκάλι-με-ξινό-συνταγή-

Συνταγή για γλυκό του κουταλιού με φλούδες πορτοκαλιού και  ξινό . Με όλα τα μυστικά για να φύγει τελείως η πικρίλα.

 

    Για το βράσιμο

  • νερό 20 λίτρα περίπου

Πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

 

Λίγο πριν τελειώσει η εποχή των πορτοκαλιών, φτιάχνουμε πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με τις φλούδες του πορτοκαλιού και ξινό. Θα δούμε μάλιστα και το κόλπο, για να έχουμε ένα γλυκό του κουταλιού χωρίς καθόλου πικρίλα, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με ξινό:

γλυκό-του-κουταλιού-πορτοκάλι-με-ξινό-συνταγή-

Εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με ξινό

Στον τρίφτη με τη λεπτή επιφάνεια, τρίβουμε ελαφρώς τα πορτοκάλια σε όλη τους την επιφάνεια. Τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε ελαφρώς με μία πετσέτα. Κόβουμε ένα μικρό στρογγυλό κομμάτι από τις δύο άκρες του φρούτου.

γλυκό-του-κουταλιού-πορτοκάλι-με-ξινό-συνταγή-

Στη συνέχεια κόβουμε τη φλούδα κατά μήκος και σε χοντρά κομμάτια και αφαιρούμε τη σάρκα του πορτοκαλιού από τη φλούδα. Κόβουμε κάθε κομμάτι φλούδα σε λωρίδες. Βράζουμε τις φλούδες να ξεπικρίσουν σε μία κατσαρόλα με νερό για 5 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 10 φορές. Αραδιάζουμε τις φλούδες σε μία πιατέλα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 2-3 ώρες. Σε μία κατσαρόλα με μέτριο μέγεθος ρίχνουμε 400 ml νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξινό και τις φλούδες.

 

Γλυκό του κουταλιού με αγριόσυκα

 

γλυκό-του-κουταλιού-πορτοκάλι-με-ξινό-συνταγή-

Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου. Κλείνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο.

γλυκό-του-κουταλιού-πορτοκάλι-με-ξινό-συνταγή-

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Marika Thano

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close