γλυκό-του-κουταλιού-περγαμόντο-συνταγή-

Το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο είναι μία από τις πιο διαδεδομένες παραδοσιακές συνταγές στην Ελλάδα. Ένα γλυκό του κουταλιού με γλυκόπικρη γεύση που αγαπάμε φανατικά και σήμερα θα δούμε την καλύτερη συνταγή!

Το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο είναι από τα πιο ιδιαίτερα και διαδεδομένα γλυκά του κουταλιού στην Ελλάδα. Ιδιαίτερο εξαιτίας της γλυκόπικρης γεύσης του και διαδεδομένο αφού έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και οι περισσότεροι από εμάς το λατρεύουμε.

Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού φιστίκι

Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας γλυκό του κουταλιού περγαμόντο τότε αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια. Είναι πλήρως επιτυχημένη αφού την δοκιμάσαμε προτού την μοιραστούμε μαζί σας. Το περγαμόντο τραγανό και μελωμένο όπως θα ‘πρεπε να είναι. Θα σας ενθουσιάσει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο:

Ο βασιλιάς των γλυκών του κουταλιού!!!!😋😋😋
Το αγαπημένο γλυκό του Αγγελή μου!!! Περγαμόντο!! 😋😋
Γλυκό λατρεία!!!!😋😋
Μοσχομυρισε το σπίτι!!!♥️♥️
Τα φιλιά μου από την όμορφη Ξάνθη 😘😘♥️

γλυκό-του-κουταλιού-περγαμόντο-συνταγή-

Εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Αρχικά πλένουμε τα περγαμόντα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν με χαρτί κουζίνας. Αφού στεγνώσουν τα τρίβουμε ελαφρώς στον τρίφτη και κρατάμε το ξύσμα. Χαράζουμε σε κομμάτια και κόβουμε τις φλούδες. Το μέσα του περγαμόντο το πετάμε.

Βράζουμε τα περγαμόντα σε νερό για 10 λεπτά. Πετάμε το νερό και συμπληρώνουμε άλλο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές και στην συνέχεια τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το πετάμε και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να κρυώσουν τα περγαμόντα.

Αφού τα έχουμε κρυώσει τα βάζουμε σε μία λεκάνη. Γεμίζουμε την λεκάνη νερό το οποίο το αλλάζουμε κάθε 2 ώρες. Την επόμενη μέρα κάνουμε τα περγαμόντα ρολάκια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει ζάχαρη.

Δείτε ακόμα Γλυκό του κουταλιού με άνθη εσπεριδοειδών

Τα καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνουμε εκεί για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι και λίγο πριν το σβήνουμε προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Tips για το γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Για κάθε 30 κομμάτια βάζουμε 1 κιλό ζάχαρη.

γλυκό-του-κουταλιού-περγαμόντο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close