μουσακάς-συνταγή-

Θέλετε ένα κομμάτι greek moussaka; Ο μουσακάς είναι ένα παραδοσιακό φαγητό για την Ελλάδα και οι τουρίστες πεθαίνουν να τον δοκιμάσουν μαζί με την χωριάτικη σαλάτα. Δείτε την αυθεντική συνταγή.

Ο μουσακάς μαζί με το σουβλάκι, την φασολάδα και την χωριάτικη σαλάτα, είναι από τα εδέσματα, που κάθε τουρίστας ξέρει και όλοι θέλουν να τον δοκιμάσουν. Ο μουσακάς με την βελούδινη μπεσαμέλ, τις μελιτζάνες σκέτο γλύκισμα και τον κιμά είναι μία πανδαισία γεύσεων.

Δείτε ακόμα Μουσακάς σε ρολό για το επίσημο τραπέζι

Greek Moussaka: Η αυθεντική συνταγή

Λιώνει στο στόμα και στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλές συνταγές για μουσακά. Vegan μουσακάς, μουσακάς πιο ελαφρύς και γενικά μουσακάς για κάθε γούστο. Όπως όμως οι Ιταλοί δεν διαπραγματεύονται να λέμε καρμπονάρα τα μακαρόνια αλά κρεμ έτσι κι εμείς είπαμε να πούμε όχι στις παραλλαγές για σήμερα και να δοκιμάσουμε την αυθεντική συνταγή.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον greek moussaka:

μουσακάς-συνταγή-

Εκτέλεση για την βάση στον greek moussaka

Αρχικά κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε φέτες αφού πρώτα έχουμε ξεφλουδίσει τα λαχανικά μας. Σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξουμε τα πολλά λάδια.

Αφού τα λαχανικά στραγγίξουν στρώνουμε μία σειρά μελιτζάνες στον πάτο ενός ταψιού και από πάνω μία σειρά πατάτες. Αφήνουμε στην άκρη το πυρέξ και ξεκινάμε τον κιμά.

μουσακάς-συνταγή-

Εκτέλεση για τον κιμά στον greek moussaka

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ξεκινάμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο περασμένα από το μούλτι. Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι από ροζ να γίνει γκρι.

Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, την σκόνη μπαχάρι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε. Βράζουμε μέχρι ο κιμάς να μείνει μόνο με το λάδι του και στην συνέχεια τον απλώνουμε στο πυρέξ πάνω από τα λαχανικά μας. Πάνω από τον κιμά στρώνουμε τις υπόλοιπες μελιτζάνες και τις υπόλοιπες πατάτες.

μουσακάς-συνταγή-

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ στον greek moussaka

Σε ένα κατσαρολάκι καβουρδίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με την φυτίνη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό εβαπορέ με το ζεστό φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αποσύρουμε από την φωτιά.

Δείτε ακόμα Πεντανόστιμος μουσακάς με πένες!

Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το κεφαλοτύρι και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στο μείγμα με την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε και στρώνουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον μουσακά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά το φαγητό μας, στις αντιστάσεις.

μουσακάς-συνταγή-

Tips για τον greek moussaka

Μπορούμε προτού τον ψήσουμε να πασπαλίσουμε την μπεσαμέλ με τριμμένη φρυγανιά ή τυρί που λιώνει. Εμείς προτιμούμε την τριμμένη φρυγανιά.

Στον κιμά μπορείτε να προσθέσετε και κανέλα ή άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας. Επίσης ο ανάμεικτος κιμάς μπορεί να αντικατασταθεί με μοσχαρίσιο κιμά. Αντί για φρέσκο γάλα μπορείτε να βάλετε νερό στη μπεσαμέλ.

μουσακάς-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Gianna Mimi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close