Υπέροχη σπανακοτυρόπιτα με το πιο τραγανό φύλλο

Η καλύτερη συνταγή για σπανακοτυρόπιτα με το πιο τραγανό φύλλο και θα τη φτιάξουμε σήμερα! Η σπανακοτυρόπιτα είναι από τις αγαπημένες μας πίτες και σίγουρα βλέποντας αυτή την συνταγή μας άνοιξε η όρεξη.

Την δοκιμάσαμε  λοιπόν και θέλουμε να την μοιραστούμε και μαζί σας! Είναι μούρλια.

Δείτε ακόμα Συνταγή για κιμαδόπιτα σε ρολάκια με σπιτικό φύλλο

Αυτή η σπανακοτυρόπιτα είναι έχει το πιο τραγανό φύλλο και την πιο ζουμερή γέμιση. Είναι μία πολύ υγιεινή πίτα για μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε να την τρώτε για πρωινό ή να συνοδεύετε το μεσημεριανό σας. Μία υπέροχη πίτα!

Σίγουρα πάντως το σπανάκι έχει πολλά θρεπτικά συστατικά και αξίζει να την δοκιμάσετε τα παιδιά σας. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση για την γέμιση

Από τα πράσα κρατάμε το λευκό μέρος. Μαραίνουμε πρώτα το σπανάκι και το σουρώνουμε για να φύγουν τα υγρά του. Τα αφήνουμε στην άκρη. Στην συνέχεια μαραίνουμε με λάδι τα κρεμμυδάκια και τα πράσα αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Ενσωματώνουμε σε αυτά το σπανάκι και ανακατεύουμε καλά.

Τα αφήνουμε να κάτσουν τα αρώματα και να κρυώσουν στην άκρη.

Εκτέλεση για τα φύλλα

Βάζουμε όλα τα υλικά και ξεκινάμε να τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Στην συνέχεια ανοίγουμε τέσσερα φύλλα, δύο πάνω και δύο κάτω. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, δύο φύλλα το καθένα χωριστά. Τα απλώνουμε στο ταψί.

Βάζουμε την γέμιση, κλείνουμε με τα άλλα δύο φύλλα αφού πρώτα τα έχουμε ραντίσει και αυτά με ελαιόλαδο. Κόβουμε την πίτα και την ψήνουμε για 3/4 με μία ώρα. Ανοίγουμε δύο φορές τον φούρνο για να φύγει η υγρασία.

Tips

Αντί για σπανάκι μπορούμε να βάλουμε χόρτα όπως καυκαλήθρες , παπαρούνες , λάπαθα , μυρώνια, περδικοπατήματα κ.α. Επίσης μπορούμε να μην προσθέσουμε φέτα.

 σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο συνταγή  σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο συνταγή

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Xatzhstamatioy

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close