Η καλύτερη συνταγή για Σπιτικά Χάμπουργκερ!

Ψωμακια για χάμπουργκερ ή σάντουιτς:

700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
400ml γάλα ζεστό, όχι καυτό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 κ. γλυκού ζάχαρη
4 γ. γλυκού χυμό λεμονιού
60 γρ. βούτυρο μαλακο σε θερμοκρασία δωματίου
Μισό κ. γλυκού αλάτι
σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με τα χέρια το αλεύρι με το ζεστό γάλα. Προσθέτουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το χυμό λεμονιού, το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι τα υλικά να ενωθούν καλά και σιγά-σιγά να σχηματιστεί μια μέτρια προς σφικτή ζύμη. Ζυμώνουμε μέσα στο μπολ για 6 – 7 λεπτά, με τις γροθιές μας μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει από τα χέρια μας και από τα τοιχώματα του μπολ.

Δείτε ακόμα: Μπακέτες και ψωμί για χαμπουργκέρ

Χωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα κομμάτια βάρους 150 – 160 γρ. το καθένα και τα πλάθουμε με τις παλάμες μας για να στρογγυλέψουν.
Στρώνουμε το ταψι φούρνου με αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε εκεί τα ψωμάκια, σε απόσταση μερικών εκατοστών μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Σκεπάζουμε το ταψί με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού μέχρι τα ψωμάκια να φουσκώσουν και σχεδόν να διπλασιαστούν σε όγκο, Περίπου 1 ώρα….Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170º C, στον αέρα…. αλείφουμε τα ψωμάκια με ελάχιστο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι…
Γεμίζουμε ένα ταψί με νερό μέχρι τη μέση και επάνω του στερεώνουμε μια σχάρα. Απάνω στη σχάρα βάζουμε τα ψωμάκια και τα ψήνουμε για 30 -40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ωραία.

Δείτε ακόμα: Μπισκοτακια χαμπουργκερ για το παιδικό παρτυ

Για τα μπιφτέκια:

700 γρ. Κιμά από σπάλα
2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε σε μεγάλα μπιφτεκια και τα ψήνουμε σε γκριλιερα

Δείτε ακόμα :Σπιτικά μπέργκερ

Για την γεμιση:

Τυρι
Μαρούλι
Καραμελωμένα κρεμμύδια
Σως μουστάρδας
Σως κέτσαπ

Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Γεύσεις της Ελένης

Close