Συνταγή για τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια με την καλύτερη συνταγή για το 2025, με άρωμα πορτοκαλιού και λικέρ.
Υλικά:
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι
- λικέρ 1 σφηνάκι της αρεσκείας σας
- βανίλια 2
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλατι 1 πρέζα
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 μεγάλο πορτοκάλι ακέρωτο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια
Συνταγή για τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού και λικέρ με την καλύτερη συνταγή για το 2025. Τραγανά με σχέδιο πλεξούδας, όπως τα έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας, αυτά τα κουλουράκια είναι κατάλληλα και για vegans ή χορτοφάγους.
Νηστίσιμα κουλουράκια λαδιού χωρίς ζάχαρη
Σήμερα σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για νηστίσιμα κουλουράκια, για να περάσει η νηστεία της Σαρακοστής με τον πιο νόστιμο και εύκολο τρόπο. Είναι τραγανά και το πορτοκάλι με το λικέρ τους δίνουν ένα ξεχωριστό άρωμα αλλά και γεύση που αξίζει να δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλύτερα νηστίσιμα κουλουράκια για το 2025:

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το λικέρ, τις βανίλιες και το αλάτι και ανακατεύουμε. Βάζουμε επίσης το ξύσμα πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και την μαγειρική σόδα στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το προσθέτουμε κι αυτό σταδιακά στο μείγμα. Δουλεύουμε την ζύμη παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία γυαλιστερή, λαδερή και εύπλαστη ζύμη.

Σαρακοστιανά κουλουράκια κανέλας

Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα πλάθουμε σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Tips

Αντί για λικέρ μπορούμε να βάλουμε κονιάκ. Αντί για ξύσμα πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από περγαμόντο.



Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαντυ Μπαξιβανη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr