Συνταγή για τραγανά κουλουράκια κανέλας για την Σαρακοστή, αρωματικά και εύκολα με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς.
Υλικά:
- ελαιολαδο 625 ml
- κρασι 200 ml λευκό
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 150 ml
- ζαχαρη 480 γραμμάρια
- κανελά 7 γραμμάρια κοπανισμένη
- γαρίφαλο 3 γραμμάρια κοπανισμένο
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- μπέικιν πάουντερ 14 γραμμάρια
- σοδα 5 γραμμάρια μαγειρική
- σουσαμι 150 γραμμάρια (όχι το άσπρο)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.300 γραμμάρια
Συνταγή για τραγανά κουλουράκια που μοσχοβολούν κανέλα και πορτοκάλι για τη νηστεία της Σαρακοστής με την παραδοσιακή και πάντα επιτυχημένη συνταγή της γιαγιάς. Μπορείτε να τα πλάσετε σε ό,τι σχήμα θέλετε και θα τα απολαμβάνετε σίγουρα όλο τον χρόνο!
Νηστίσιμα κουλουράκια σαν μπισκότα
Στην Ελλάδα τα κουλουράκια δίνουν και παίρνουν. Σήμερα λοιπόν θα θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια και θα ταξιδέψουμε για λίγο στον χρόνο με αυτή την νόστιμη και εύκολη συνταγή, για σαρακοστιανά κουλουράκια κανέλας. Φτιάξτε τα και θα μας θυμηθείτε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σαρακοστιανά κουλουράκια κανέλας:

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι να μυρίσει (προσοχή μην καεί γιατί θα πικρίζει) και το αφήνουμε να κρυώσει. Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με το μπέικιν πάουντερ.

Σε λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού και με τη βοήθεια ενός αυγοδάρτη, τα ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη όσο γίνεται περισσότερο.
Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού που μέσα διαλύσαμε τη μαγειρική σόδα (προσοχή μέσα στη λεκάνη γιατί θα φουσκώσει), το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο (κοσκινισμένα), το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και σουσάμι

Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και διπλώνουμε απαλά το ζυμάρι να απορροφήσει το αλεύρι. Να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκάνης.
Δεν τα ζυμώνουμε με δύναμη και πολλή ώρα γιατί θα σφίξουν. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά σκεπασμένη με πετσέτα. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190-200 βαθμούς Κελσίου.

Πλάθουμε σε ό,τι σχέδιο θέλουμε και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Τα ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν είναι πολύ τραγανά και πεντανόστιμα!!!

Η συνταγή είναι της φίλης μας αννα καλλεργη
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr