Συνταγή για κεφτεδάκια με πατάτες και μπεσαμέλ στο φούρνο. Ένα φαγητό σκέτη κόλαση για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για οποιαδήποτε άλλη περίσταση! Σαν σουφλέ με κεφτεδάκια και μπεσαμέλ που είναι μία πολλή καλή ιδέα και για τα επίσημα τραπέζια του σπιτιού μας.
- πατατες 5-6 βρασμένες
- μιξ τυριών 200 γραμμάρια
Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος 500 γραμμάρια
- αυγα 1
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- φρυγανιά 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού φαγητού
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- μαιντανος 3 κουταλιές της σούπας
- δυοσμος 2 κουταλιές της σούπας
- ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
- κύμινο 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για τα κεφτεδάκια
- ντοματα 1 τριμμένη
- ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1/3 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά
- κετσαπ 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
Για τη σάλτσα
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- αυγα 1
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κύβος κότας Μισός
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- κεφαλοτύρι 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
Δείτε ακόμα Συνταγή που τρώνε τα παιδιά: Αφράτα κεφτεδάκια με πατάτες
Ετοιμάσαμε για εσάς ένα κολασμένο φαγητό με κεφτεδάκια, μπεσαμέλ και πατάτες που λιώνει στο πιρούνι. Είναι ένα πανεύκολο φαγητό που όμως είναι πολύ εντυπωσιακό τόσο στην εμφάνιση όσο και στην γεύση. Εμείς το φτιάχνουμε τις Κυριακές αλλά και στους μπουφέδες μας! Δοκιμάστε το.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με πατάτες και μπεσαμέλ:
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε ένα άλλο μικρότερο κατσαρολάκι προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το αυγό και λιώνουμε σε ένα ποτήρι το κορν φλάουρ με λίγο νερό. Προσθέτουμε και το μείγμα με το κορν φλάουρ στο κατσαρολάκι με το γάλα, τον κύβο κότας και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Μόλις πήξει απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε την μπεσαμέλ στην άκρη.
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε περάσει πρώτα από το μπλέντερ, την τριμμένη φρυγανιά, την σόδα φαγητού, το ξύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τον δυόσμο, την ρίγανη, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη, για 30 λεπτά.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι, την ρίγανη, την πάπρικα, το κέτσαπ και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια με πατάτες και μπεσαμέλ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό ελαφρώς, μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι. Έπειτα τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε ροδέλες με πάχος μισό εκατοστό περίπου. Παίρνουμε ένα μικρό ταψί και το αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Βάζουμε στο ταψί από μία φέτα πατάτες κάτω από κάθε κεφτεδάκι και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες πατάτας, τα κεφτεδάκια γύρω γύρω από το πλάι, σαν διαχωριστικά και γύρω γύρω από το ταψί. Περιχύνουμε με την σάλτσα προσεχτικά χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού.
Δείτε ακόμα Κεφτεδάκια με πατάτες καπαμά για το ολοήμερο
Πασπαλίζουμε με τριμμένο μιξ τυριών και από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ. Ραντίζουμε με λίγο ηλιέλαιο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Yiota Marinaki
στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα